VIDEO | Primele imagini cu atacul de la biserica Martorilor lui Iehova din Hamburg. Autoritățile spun că au fost uciși 7 oameni

  • 10 Martie 2023 19:38
VIDEO | Primele imagini cu atacul de la biserica Martorilor lui Iehova din Hamburg. Autoritățile spun că au fost uciși 7 oameni

Un bărbat înarmat a împușcat mortal șapte persoane, inclusiv un copil nenăscut, înainte de a se sinucide într-un lăcaș de cult al Martorilor lui Iehova din orașul Hamburg, au anunțat vineri poliția și procurorii, citate de Reuters.

Bărbatul în vârstă de 35 de ani, cetățean german și fost Martor al lui Iehova, a folosit în timpul atacului armat de joi seara un pistol semiautomat pe care îl deținea legal din decembrie, a declarat un procuror al landului Hamburg într-o conferință de presă comună cu poliția, scrie Hotenews.

Printre victime se numără patru bărbați și două femei, precum și un copil nenăscut de sex feminin, a spus procurorul. Poliția din Hamburg a precizat că mama acesteia a supraviețuit.

Reprezentanți forțelor de ordine au declarat că motivul atacului rămâne necunoscut, dar că a fost exclus un motiv politic. Poliția care a percheziționat apartamentul său după incident a găsit 15 încărcătoare cu gloanțe.

Autoritățile au spus că aproximativ 50 de persoane se aflau la un eveniment organizat în Sala Regatului Martorilor lui Iehova din cartierul Alsterdorf al orașului când au început focurile de armă.

Când a sosit poliția, atacatorul a fugit la etajul superior și s-a împușcat, au declarat autoritățile, lăudând poliția pentru un răspuns rapid despre care au spus că a evitat probabil mai multe victime.

Clădirea cu aspect banal, aflată într-o zonă rezidențială, era folosită ca lăcaș de cult de mai mulți ani, a declarat pentru Reuters Annelore Peemueller, rezidentă.

O filmare cu telefonul făcută de un alt rezident arată o persoană din afara clădirii trăgând înăuntru printr-o fereastră.

„Am auzit împușcături puternice. Am văzut un bărbat trăgând la fereastră cu o armă de foc", a declarat martorul, care a refuzat să își dea numele.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău