VIDEO | Prima piesă de teatru scrisă de un robot folosind Inteligența Artificială

  • 01 Martie 2021 16:36

Un computer care utilizează softul de Inteligență Artificială creat de o companie a lui Elon Musk a scris prima piesă de teatru elaborată de un ”robot”, transmite ScienceMag, citat de g4media.ro.

Cu supervizarea dramaturgului David Košťák, computerul a scris o piesă ”autobiografică”, o distopie despre un robot care își pierde stăpânul și începe să învețe despre lucruri noi despre societatea umană, emoții și moarte, notează sursa citată

Computerul a scris piesa bazându-se pe softul dezvoltat de compania OpenAI, fondată de Elon Musk, și care funcționează pe baza unui set uriaș de date. Plecând de la aceste date (articole de presă, literatură, informații de specialitate etc.), softul de Inteligență Artificială creează opere proprii, originale.

Experimentul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea Carolină din Praga, care au furnizat computerului începutul piesei, un scurt dialog, iar restul operei a fost realizat de soft.

Rezultatul? ”O operă departe de scrierile lui Shakespeare, ciudată și absurdă”, o descriu autorii articolului din ScienceMag, care au identificat multiple probleme: dialoguri absurde, scene care se contrazic flagrant, încurcături între personaje.

”Este un pas uriaș înainte, toate frazele sunt inteligibile, au sens. În urmă cu zece ani, un astfel de soft abia putea scrie o propoziție”, a declarat unul dintre inițiatorii proiectului.

 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău