VIDEO | Preia Nokia 8 mitul telefoanelor indestructibile?

  • 06 Octombrie 2017 01:21
VIDEO | Preia Nokia 8 mitul telefoanelor indestructibile?

Apreciate și detestate în același timp pentru construcția masivă, telefoanele Nokia de la începutul anilor 2000 au rămas în amintirea fanilor ca produse incredibil de durabile și aproape indestructibile, în comparație cu un smartphone modern.

Adăpostit într-o carcasă din aliaj de aluminiu cu rezistență superioară și cu ecran protejat sub un scut din sticlă Gorilla Glass 5, și Nokia 8 pare mai bine construit decât produsele rivale.

Folosit de Apple pentru carcasa telefoanelor iPhone 6, dar abandonat între timp după ce testele de anduranță au relevat o predispoziție crescută la îndoire, aliajul de aluminiu 600 series reapare la Nokia 8, scrie Go4it.

Testată de specialiștii canalului YouTube JerryRigEverything, carcasa metalică bazată pe un design complet diferit celui folosit de Apple a rezistat fără probleme încercărilor de îndoire, presiunea aplicată energic pe spatele metalic cauzând numai deformări temporare.

Însă aluminiul, deși bine deghizat cu un finisaj mat ce ascunde micile imperfecțiuni cauzate de uzura zilnică, este ușor zgâriat la contactul cu obiecte ascuțite.

Cu rețetă ușor modificată pentru a reduce șansele de fisurare la contactul cu obiecte dure, sticla Gorilla Glass 5 oferă doar protecție medie în fața zgârieturilor, testele relevând o anduranță până la nivelul 6 pe scara Mohs.

Per total, chiar dacă Nokia 8 se zgârie tot atât de ușor ca majoritatea telefoanelor cu Android, rezistența în ansamblu este foarte bună, la finalul testelor dispozitivul fiind perfect funcțional.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău