VIDEO | Peste 4.000 de militari participă la exercițiul NATO „Noble Jump” din România

  • 06 Iunie 2017 14:55
VIDEO | Peste 4.000 de militari participă la exercițiul NATO „Noble Jump” din România

Peste 4.000 de militari din nouă țări participă în România, cu 500 de mijloace tehnice, la cel mai mare exercițiu NATO din acest an.

Denumit Noble Jump 2017, exercițiul se desfășoară până la mijlocul acestei luni, în poligonul de la Cincu, din județul Brașov, scrie romania-actualitati.ro.

Primii care au sosit în baza de antrenament sunt brianicii, iar aseară au ajuns pe aeroportul din Sibiu 50 de militari din Norvegia.

Exercițiul multinațional Nobleb Jump 2017 este foarte important pentru NATO - a declarat șeful de Stat Major al exerciului, colonelul britanic Simon Lawrence.

"Noble Jump demonstrează capacitatea Alianței de a disloca în cel mai scurt timp, oriunde în Europa, elementele forței întrunite NATO cu grad ridicat de operativitate. La exercițiul din poligonul de la Cincu vor participa 2.000 de militari romani și 2.000de militari din alte opt țări membre NATO. Vrem să demonstrăm că suntem capabili să dislocăm rapid forțe de luptă într-un anumit punct pentru securitatea țărilor aliate".

La rândul său, maiorul Iulian Sărățeanu, ofițer de Stat Major în Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est al NATO la București, a punctat importanța acestui exercițiu.

"Noble Jump este exerciiul cel mai mare NATO pe anul 2017, reprezintă un semnal de încredere și apreciere al capabilităților Comandamentului Multinațional de Divizie, dar și al națiunii cadru, România, ca liant de bază în NATO".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău