VIDEO | Percheziții în postul vamal „Leușeni-Albița”. Mai multe persoane organizau ilegal traversări la frontieră

  • 10 August 2020 12:35
VIDEO | Percheziții în postul vamal „Leușeni-Albița”. Mai multe persoane organizau ilegal traversări la frontieră

Ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în colaborare cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au efectuat percheziții în postul vamal „Leușeni-Albița” săptămâna trecută.

Astfel, în cadrul măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală întreprinse, au fost documentate acțiunile ilegale ale persoanelor implicate în organizarea traversării frontierei de stat cu România, cu eschivarea de la respectarea măsurilor prevăzute de starea urgență în sănătate publică declarată în consecința pandemiei generate de virusul SARS – CoV – 2.

 În consecință, au fost ridicate obiecte, telefoane mobile, documente, mijloace bănești și suporturi informaționale.

 Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă  pedeapsă cu amendă în mărime de la 300 la 600 unități convenționale  sau cu închisoare de la 2 la 5 ani.

 Urmează a fi întreprinse măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală în scopul stabilirii implicării și a altor persoane în comiterea ilegălităților menționate.

SPIA îndeamnă cetățenii să evite participarea la infracțiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicați în acțiuni de corupție, să apeleze linia anticorupție 1520.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău