VIDEO | Paradă militară la București, cu ocazia Zilei Naționale a României

  • 01 Decembrie 2017 12:41
VIDEO | Paradă militară la București, cu ocazia Zilei Naționale a României

Parada de Ziua Națională din Piața Arcul de Triumf din București va începe la ora 11:00, iar Radio România Actualități va transmite în timp real cele mai importante momente.

Vor defila aproximativ 3.500 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informații, cu peste 350 de mijloace tehnice, dintre care 50 de aeronave. Vor fi prezenți și 300 de militari din mai multe țări aliate sau partenere. În premieră, Comandamentul Multinațional de Divizie Sud-Est va defila cu un detașament distinct format din militari ai națiunilor aliate. Din motive de securitate cei care vor asista la parada de la Arcul de Triumf sunt rugați să nu aibă asupra lor bagaje voluminoase.

Și Alba Iulia, orașul Marii Uniri, s-a pregătit pentru Ziua Națională. Anul acesta nu va mai fi o paradă, ci o defilare militară, care va începe de la ora 13:00 și la care vor lua parte peste 400 de militari și 45 de mijloace tehnice. Cei care se vor afla astăzi, în Alba Iulia, se vor putea bucura de un festin, cu 12.000 de porții de fasole cu cârnați, varză cu ciolan și vin. Nu vor lipsi nici concertele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău