VIDEO | Panică întrr-un sat din Armenia, unde localnicii au crezut că a început războiul cu Rusia

  • 19 Iulie 2018 15:29
VIDEO | Panică întrr-un sat din Armenia, unde localnicii au crezut că a început războiul cu Rusia

Sătenii din Panik, un sătuc majoritar catolic din regiunea Shirak a Armeniei, au încremenit de spaimă când, din senin, s-au trezit cu vehicule de război pe ulițe. Aceștia nu fuseseră anunțați de responsabilii militari ruși că în satul lor urma să se desfășoare un exercițiu militar, scrie Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, locuitorii din Panik au rămas înmărmuriți când, pe nepusă masă, au văzut pe ulițele satului circa 30 de soldați ruși înarmați alergând pe lângă un convoi de vehicule militare, în timp ce de pretutindeni, la zeci de kilometri depărtare, răsunau focuri puternice de artilerie.

„Toți au fugit din case, unii copii au leșinat”, a declarat un localnic, Vardan Makeyan, pentru site-ul de știri Aravot, citat de Eurasianet.org. „Este insultător faptul că nimeni nu ne-a anunțat că vor avea loc exerciții militare”.

„Dacă cineva din Armenia ar fi făcut așa ceva în Rusia (un exercițiu militar neanunțat – n.r.), ar fi ieșit un ditamai scandalul!”,  a mai spus localnicul.

Baza militară 102 din Gyumri găzduiește aproximativ 5.000 de soldați ruși. În 2010, Armenia și Rusia au semnat o prelungire a contractului de închiriere de către ruși a bazei până în 2044. 

Sursa: Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău