VIDEO | O elevă din Rusia a strigat în timpul unei festivități de la școală: „Libertate pentru Ucraina”

  • 23 Mai 08:25
VIDEO | O elevă din Rusia a strigat în timpul unei festivități de la școală: „Libertate pentru Ucraina”

Propaganda Kremlinului dă rateuri exact unde promotorii ei se așteptau mai puțin, în rândurile școlarilor din Rusia. În mijlocul unei festivități de la școală, o elevă a avut un mesaj anti-război și anti-Putin la care nu se aștepta nimeni. Fata este în clasa a XI-a și învață la un liceu din orașul Izberbaș, Dagestan.

În timp ce se afla la microfon, eleva a spus: "Nu, războiului! Libertate pentru Ucraina! Putin este diavolul!"

Interesant este că restul colegilor au aplaudat-o, în timp ce profesorii încremeniți nici n-au încercat să recupereze microfonul, scrie digi24.ro.

Fata este în clasa a XI-a și învață la un liceu din orașul Izberbaș, Dagestan, iar mesajul a fost transmis în momentul în care și-a primit premiul la festivitatea de final de an, relatează ziarul ucrainean Pravda, care citează canalul de Telegram rusesc "Republic".

După momentul din timpul festivității, canalele de Telegram din presa pro-rusă au publicat informații potrivit cărora a fost deschisă o anchetă împotriva școlii pentru "discreditarea armatei ruse". De asemenea, pe numele mamei fetei a fost întocmit un proces-verbal pentru "neîndeplinirea obligațiilor părintești în creșterea copilului".

Ulterior, pe un canal de Telegram pro-Kremlin ar fi apărut noi imagini cu eleva și mama sa, cea din urmă cerându-și scuze pentru că a neglijat educația fiicei sale și spunând ca fata a comis o faptă nesăbuită. 

"Spiritul patriotic trebuie insuflat copiilor de la o vârstă fragedă. Multe familii din Dagestan și-au pierdut frații, soții, fiii, tații în Ucraina. Mulți părinți ar trebui să se gândească la mediul în care se află copiii lor”, se arată în mesaj. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
29,41
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:6,71 m/s
Tue
25
Wed
26
Thu
26
Fri
23
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău