VIDEO | O cetățeană a Ucrainei, ascunsă în dulapul unei rulote, depistată la Vama Leușeni

  • 03 Octombrie 2019 10:25
VIDEO | O cetățeană a Ucrainei, ascunsă în dulapul unei rulote, depistată la Vama Leușeni

O tânără din Ucraina, în lipsa actelor valabile pentru călătorie, s-a ascuns în dulapul unei rulote și a încercat să traverseze ilegal frontiera de stat. Planul acesteia a fost deconspirat de echipa mixtă de control, formată din funcționarii vamali și polițiștii de frontieră din postul vamal Leușeni.

În data de 1 octombrie curent, în jurul orelor 19:40, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat o autocaravană de model Ford, la volanul căreia se afla un cetățean al Italiei, însoțit de un pasager, și el cetățean italian.

Conform procedurilor legale și în baza analizei de risc, funcționarii vamali și polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unor verificări riguroase a rulotei. Ca urmare, echipa mixtă de control a depistat, ascunsă în dulapul predestinat hainelor de schimb, o femeie, care nu a putut prezenta niciun act în baza căruia ar putea fi stabilită identitatea acesteia.

 

Conform informațiilor preliminare, este vorba despre o cetățeană a Ucrainei, în vârstă de 33 de ani. Tânăra a relatat că la mijlocul lunii septembrie curent a făcut cunoștință, în orașul Odessa, cu cei doi cetățeni italieni, pe care i-a convins să o ajute să ajungă în Italia, deși ultimii cunoșteau că nu deține niciun document ce i-ar permite o călătorie peste hotare.

Pe faptul celor constatate, cetățenii italieni au fost amendați pentru încălcarea regulilor de transportare în țară a cetățenilor străini, conform art. 3321 al. 1 Cod contravențional al RM, fiind aplicată amendă în mărime de 60 unități convenționale, iar cetățeanca Ucrainei a fost preluată de către Biroul Migrație și Azil al MAI.

Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor pe caz.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău