VIDEO | Noi violențe în Franța, în cadrul protestelor „vestelor galbene”

  • 13 Aprilie 2019 16:49
VIDEO | Noi violențe în Franța, în cadrul protestelor „vestelor galbene”

Confruntări între demonstranți și forțele de ordine s-au produs sâmbătă după-amiază în orașul francez Toulouse, în cursul unui nou protest organizat de Mișcarea „Vestele galbene", care denunță erodarea nivelului de trai în Franța.

Mii de persoane s-au adunat în centrul orașului Toulouse, unde au fost construite baricade.

Forțele de ordine au utilizat gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru dispersarea manifestanților violenți, informează cotidianul Le Figaro, postul BFMTV și Agenția France-Presse.

Mișcarea „Vestele galbene" denunță politicile Administrației Emmanuel Macron și organizează de câteva luni manifestații, protestând față de erodarea nivelului de trai în Franța.

Mii de oameni protestează și pe Bulevardul Champs-Elysées din Paris, dar și în orașele Marsilia, Bordeaux, Montpellier, Grenoble și Lille.

Acestea sunt primele proteste organizate după intrarea în vigoare a noilor reglementări în Franța, menite să descurajeze mitingurile neautorizate și violențele. Manifestațiile pot fi interzise de autorități în unele zone dacă există riscul izbucnirii de violențe.

Ministrul de Interne, Christophe Castaner, a atras atenția că, potrivit noilor reglementări, ascunderea feței de către un manifestant se poate pedepsi cu un an de închisoare și amendă de 15.000 de euro.

Sursa: MEDIAFAX 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău