VIDEO | Noi imagini din avionul care a aterizat în flăcări la Moscova, filmate de un pasager aflat la bordul aeronavei

  • 06 Mai 2019 16:16
VIDEO | Noi imagini din avionul care a aterizat în flăcări la Moscova, filmate de un pasager aflat  la bordul aeronavei

Noi imagini cu avionul companiei Aeroflot, care a aterizat de urgență, duminică seară în Moscova, în urma izbucnirii unui incediu la bord, au fost publicate, transmite CNN.

Imagini șocante, surprinse de camerele de supraveghere ale aeroportului Sheremetyevo din Moscova, arată prima încercare de aterizare a aeronavei, avionul lovindu-se puternic de pistă și izbucnind în flăcări. 

Potrivit Flightradar 24, datele zborului arătau că avionul a decolat imediat după ora locală 18.00. Piloții au emis un semnal de alarmă și au cerut permisiunea de întoarcere la aeroport 30 de minute mai târziu.

Acestea sunt primele imagini care arată momentele terifiante din interiorul avionului rus care a aterizat de urgență în Moscova, în urma izbucnirii unui incendiu la bord. Cel puțin 41 de persoane au murit, inclusiv doi minori, confirmă presa din Rusia.

Doi minori și un membru al echipajului și-au pierdut viața după ce un incendiu a izbucnit la bordul aeronavei companiei Aeroflot, relatează presa rusă.

Un martor spune că este un „miracol” faptul că au supraviețuit atâtea persoane, 73 de pasageri și cinci membri ai echipajului aflându-se la bordul avionului.

„37 de persoane au supraviețuit – 33 de pasageri și patru membri ai personalului”, anunță un oficial din comisia de investigație, Yelena Markovskaya. Cinci persoane au fost internate în spital.

Aeroflot, compania aeriană națională a Rusiei, declară că aeronava a efectuat o întoarcere forțată la aeroport din cauza unor „motive tehnice”. Numeroase zboruri au fost deviate către alte aeroporturi.

După aterizarea de urgență, motoarele aeronavei au fost cuprinse de flăcări pe pista aeroportului, afirmă compania Aeroflot într-un comunicat. Echipajul aflat la bord „a făcut tot posibilul pentru a salva pasagerii”, aceștia fiind evacuați în 55 de secunde, adaugă compania.

O listă a supraviețuitorilor identificați până acum a fost publicată, aceasta urmând să fie actualizată imediat ce apar noi informații.

Interfax citează o sursă care anunță că motoarele au izbucnit în flăcări în urma aterizării dificile, contrar relatărilor inițiale care informau că incendiul a izbucnit în timpul zborului. Potrivit presei din Rusia, aeronava nu a reușit să aterizeze din prima încercare.

Guvernatorul interimar al orașului Murmansk, Andrey Chibis, declară că familiile celor morți vor primi daune compensatorii în valoare de 11.630 de lire sterline fiecare, în timp ce victimele din spital vor primi 5.815 lire sterline fiecare.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău