VIDEO | Ninge la munte în România

  • 14 Iunie 2021 15:41
VIDEO |  Ninge la munte în România

Un strat proaspăt de zăpadă s-a așternut în Masivul Bucegi, România, unde a început din nou să ningă. Meteorologii anunțaseră, de altfel că, în noaptea de duminică spre luni și pe parcursul zilei de luni, vremea se răcește și apar precipitații mixte pe creste, transmite News.ro

Imaginile surprinse, luni dimineață, la Refugiul Salvamont Bușteni, situat în Munții Bucegi, arată că ninge, iar un strat de zăpadă a acoperit vegetația, scrie sursa citată

Și la Bâlea-Lac temperaturile scăzute au dus la menținerea stratului de zăpadă, drumarii intervin pentru deszăpezirea Transfăgărășanului.

Purtătorul de cuvânt al Direcției regionale de drumuri Brașov, Robert Elekes, a declarat că drumarii intervin cu escavatoare, freze de zăpadă, încărcătoare frontale pentru deszăpezirea părții superioare a drumului, el menționând că, în funcție de condițiile meteo, Transfăgărășanul ar putea fi deschis la 1 iulie.

Conform celui mai recent buletin nivometeorologic, valabil până luni seară, săptămâna trecută stratul de zăpadă din platforma stațiilor meteorologice măsura 42 de centimetri la Bâlea-Lac, strat care s-a mai topit, ajungând la 31 de centimetri la începutul acestei săptămâni, și 47 centimetri la Vârfu Omu.

În ultimele zile, la munte, la peste 1800 de metri altitudine, s-au înregistrat temperaturi minime cuprinse între 1 și 6 grade Celsius, în scădere către -4 până la 0 grade în noaptea de 13/14 iunie. Temperaturi maxime arătate de termometre la altitudini mari sunt cuprinse între 6 și 11 grade, în scădere către 0 la 3 grade în ziua de 14 iunie, conform sursei citate.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău