VIDEO | Nike vine în ajutorul sportivelor musulmane - Producătorul american va lansa „Pro Hijab”

  • 08 Martie 2017 17:12
VIDEO | Nike vine în ajutorul sportivelor musulmane - Producătorul american va lansa „Pro Hijab”

​Pentru sportivele musulmane, practicarea sportului de performanță a reprezentat de multe ori o mare provocare. Tocmai pentru a le facilita participarea la competiții internaționale fără grijă vestimentației impuse de religie, compania Nike a inventat "Nike Pro Hijab". Este vorba de un hibrid între acoperământul obligatoriu pentru cap și un echipament sportiv modern.

Cu un design futurist, "Pro Hijab" este realizat pentru a veni în ajutorul sportivelor musulmane-respectă regulile impuse de religie și oferă și confort sportivelor, scrie HOTNEWS

Este realizat dintr-un singur strat de poliester, de preferat culori închise, și are mici găuri în țesătură pentru a ajută la nivel de "respirație". "Pro Hijab" a apărut că răspuns la plângerile repetate ale sportivelor musulmane, care erau nevoite să poarte eșarfele tradiționale în timpul competițiilor.

Procesul de proiectare a durat 13 luni, iar produsul va fi disponibil în sezonul campaniei de primăvară din 2018.

"Am fost foarte încântată să port așa ceva, ajută foarte mult. A fost o emoție aparte. Am încercat tot felul de metode, însă după ce am purtat prima data, mi-am dat seamă că am găsit răspunsul"-Zahra Lari, patinatoare din Emiratele Arabe Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău