VIDEO | NASA testează o nouă „mega-rachetă” spațială spre Lună pentru un eveniment istoric

  • 09 Ianuarie 2020 18:10
VIDEO | NASA testează o nouă „mega-rachetă” spațială spre Lună pentru un eveniment istoric

NASA testează o nouă rachetă din programul spațial Artemis prin care americanii ar urma să aterizeze pe lună până în anul 2024, relatează BBC și mediafax.

NASA a inițiat un nou proiect spațial, prin care americanii plănuiesc să aterizeze pe Lună până în anul 2024, iar primul pas este testarea corpului de bază al rachetei în Mississippi, relatează BBC.

În stadiul final racheta va avea înălțimea unei clădiri de 30 de etaje și este construită de compania Boeing pentru NASA. 

Testarea corpului de bază al rachetei presupune și un element în premieră și anume operarea simultană a anumitor comenzi. Această procedură va activa motoarele pentru maximum opt minute și va replica nivelul de intensitate necesar lansării. 

Corpul de bază al rachetei este cel mai mare construit vreodată de NASA la fabrica din Louisiana. 

Prima etapă a programului Artemis demarat de NASA va prespune lansarea unui nave spațiale care să înconjoare Luna pentru a testa utilajul în spațiu. 

A doua etapă a programului, Artemis2 implica trimiterea a patru astronauți în spațiu pentru a zbura în apropierea Lunii. 

Ultima atapă a programului, Artemis3 programată pentru 2024 presupunea trimiterea în spațiu al unui bărbat și al unei femei pentru a explora suprafața Lunii. Acest eveniment ar fi pentru prima dată din 1974 când americanii ar păși din nou pe Lună. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău