VIDEO | Momentul în care un elicopter rus deschide focul asupra spectatorilor în timpul exercițiilor Zapad 17

  • 19 Septembrie 2017 20:18
VIDEO | Momentul în care un elicopter rus deschide focul asupra spectatorilor în timpul exercițiilor Zapad 17

Un elicopter militar rus de atac a deschis accidental focul asupra unor spectatori, în timpul jocurilor de război Zapad 2017, în vestul Rusiei, dezvăluie marți un site rusesc, care scrie că două persoane au fost rănite, relatează The Associated Press.

Armata rusă a recunoscut incidentul, însă a insistat că nimeni nu a fost rănit, fără să precizeze când a avut loc incidentul.

Într-o înregistrare video postată online de site-ul de știri 66.ru, două elicoptere de atac evoluează la joasă altitudine, iar unul dintre ele trage o rachetă care explodează lângă un spectator, într-o parcare, precizează News.ro.

 

Potrivit ediției de marți a site-ului, două persoane au fost rănite, iar două vehicule au fost distruse în acest incident, în cadrul exercițiilor militare Zapad (Vest) 2017.

Accidentul a avut loc duminică sau luni, la poligonul Lujski, situat la aproximativ 100 de kilometri est de frontiera cu Estonia, dezvăluie site-ul.

Portalul de știri precizează că înregistrarea video i-a fost trimisă de către un martor anonim.

Președintele rus Vladimir Putin, însoțit de reprezentanți de rang înalt militari, a asistat la exerciții în acest poligon luni.

Districtul Militar rus de Vest a recunoscut marți că înregistrarea video este autentică, însă a dezmințit că incidentul a avut loc luni.

Districtul nu a făcut vreo precizare despre când sau unde a avut loc incidentul surprins în înregistrarea video, însă a subliniat că nimeni nu a fost rănit.

El precizează totodată că incidentul a fost cauzat de o defecțiune a sistemului de țintire al elicopterului.

Manevrele militare Zapad 2017, comune cu Belarusul, se desfășoară începând de joi în mai multe poligoane, în ambele țări, și se încheie miercuri.

Aceste jocuri de război îi îngrijorează pe unii membri NATO, mai ales țările baltice și Polonia, care au denunțat o lipsă de transparență și au pus sub semnul întrebării intențiile Moscovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău