VIDEO | Momentul în care un bărbat intră cu mașina în pietonii din Times Square

  • 19 Mai 2017 10:49
VIDEO | Momentul în care un bărbat intră cu mașina în pietonii din Times Square

Richard Rojas, bărbatul care joi a intrat cu mașina în mulțimea din Times Square, ucigând o tânără și rănind alte 22 de persoane, le-a spus anchetatorilor că a auzit voci înainte de incident, transmite BBC, citat de News.ro.

Principalul suspect este un veteran al forțelor navale și a fost arestat în trecut de două ori pentru conducere în stare de ebrietate.

De asemenea, acesta le-a spus anchetatorilor că se aștepta să moară în Times Square. ”Trebuia să mă împușcați! Voiam să-i omor”, a declarat Rojas.

Camerele de supraveghere din Times Square au surprins momentul în care Rojas a intrat cu mașina în pietoni. În imagini se vede cum autoturismul plonjează în mulțime și lovește mai mulți oameni.

 

Între timp, autoritățile au reușit să o identifice pe tânăra decedată în urma incidentului, fiind vorba de Alyssa Elsman, în vârstă de 18 ani. Aceasta vizita metropola newyorkeză alături de familia sa, fiind originară din Michigan. Printre cei 22 de răniți se numără și sora în vârstă de 13 ani a Alyssei Elsman.

Autoritățile americane nu cred că este vorba de un incident de natură teroristă, deși există asemănări cu atentatele teroriste din Londra, Nisa, Berlin și Stockholm.

Richard Rojas are un adevărat cazier, fiind arestat la începutul lunii pentru amenințarea unui bărbat cu un cuțit. În urmă cu doi ani, acesta a fost arestat pentru conducerea unui autovehicul în stare de ebrietate, iar în 2013 a petrecut două luni într-o închisoare militară din Carolina de Sud.

De asemenea, în 2012 a atacat un taximetrist de la baza navală din Florida.

În timpul atacului, acesta a țipat că ”viața mea s-a terminat” și a amenințat că-i va ucide pe polițisti.

Rojas a fost arestat și în urmă cu nouă ani pentru conducerea unui autovehicul în stare de ebrietate.

SURSA: Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău