VIDEO | Momentul în care o secțiune a zidului lui Donald Trump, de la frontiera SUA – Mexic se clatină să cadă

  • 30 Ianuarie 2020 14:34
VIDEO | Momentul în care o secțiune a zidului lui Donald Trump, de la frontiera SUA – Mexic se clatină să cadă

O secțiune a zidului lui Donald Trump, de la frontiera SUA – Mexic, a fost afectată de vântul puternic, scrie The Guardian, citat de digi24. O înregistrare video a surprins momentul în care panourile de oțel, înalte de nouă metri, se înclină spre teritoriul mexican din cauza rafalelor de vânt, iar mai multe macarale încearcă să le stabilizeze.

„Din fericire, autoritățile mexicane au intervenit rapid și au reușit să devieze traficul de pe strada din apropiere", a spus agentul de frontieră Carlos Pitones, potrivit LA Times.

Donald Trump a promis, în campania electorală premergătoare scrutinului prezidențial din 2016, că va construi un zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, cu scopul reducerii imigrației ilegale și combaterii traficului de droguri. Cel mai probabil, Trump va folosi această temă electorală și la alegerile din anul 2020.

La jumătatea lunii ianuarie, administrația Trump a cerut Pentagonului să construiască încă 430 de kilometri din zidul de la granița cu Mexicul.
În prezent, se face o evaluare de costuri și de viabilitate, a spus un oficial din cadrul departamentul Apărării, sub protecția anonimității.

Procedurile ar urma să dureze circa două săptămâni. Potrivit unor estimări, ar fi nevoie de peste 7 miliarde de dolari, bani care ar fi luați din programele de construcții și antidrog.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău