VIDEO | Mesajul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, la Sărbătoarea Sfintelor Paști 2018

  • 08 Aprilie 2018 07:29
VIDEO | Mesajul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, la Sărbătoarea Sfintelor Paști 2018

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat cu prilejul Sărbătorii Sfintelor Paști 2018:

„Învierea lui Hristos este temelia învierii tuturor oamenilor. Precum în Adam toți mor, așa în Hristos toți vor învia, ne învață Sf. Ap. Pavel în Epistola I către Corinteni.

Viața omenirii întregi este, deci, îndreptată spre înviere, iar universul fizic actual este îndreptat spre un cer nou și un pământ nou în care moarte nu va mai fi, după cum ne spune cartea Apocalipsei în capitolul 21.

De aceea, în noaptea de Paști cântăm: Iată acum toate s-au umplut de lumină, și cerul și pământul și cele de sub pământ.

Întrucât sărbătoarea Sfintelor Paști este sărbătoarea biruinței vieții asupra morții și a bucuriei asupra întristării, ea ne cheamă să oferim celor din jurul nostru iubire milostivă, pace și bucurie, mai ales celor orfani, bolnavi, săraci, îndoliați și singuri.

Cu prilejul Sfintelor Paști vă adresăm tuturor doriri de sănătate și mântuire, pace și bucurie, dimpreună cu salutul pascal: Hristos a înviat!”

Vezi și Pastorala Patriarhului Daniel de Sfintele Paști 2018: „Învierea lui Hristos, slava iubirii Preasfintei Treimi”

Sursa: Basilica.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău