VIDEO | Maia Sandu: Nu este o instabilitate politică. Guvernul Recean se va concentra pe siguranța cetățenilor

  • 16 Februarie 2023 09:48
VIDEO | Maia Sandu: Nu este o instabilitate politică. Guvernul Recean se va concentra pe siguranța cetățenilor

Nu este o instabilitate politică, iar Guvernul lui Dorin Recean va continua reformele pentru ca Republica Moldova să întrunească condițiile necesare de aderare la Uniunea Europeană. Despre aceasta a anunțat președintele R. Moldova, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Dincolo de alb și negru” de la TVR 1.

„Nu este o instabilitate politică la Chișinău. Următorul Guvern va fi învestit joi și va fi asigurată continuitatea. Acest Guvern urmează să continue reformele, în special cele care sunt cerute de instituțiile europene pentru care R. Moldova să avanseze pe calea integrării europene. Acest Guvern se va concentra în special pe siguranța cetățenilor și acest Guvern urmează să se concentreze pe dezvoltarea economică, pe creștere economică. Noi suntem afectați într-o mare măsură de războiul Rusiei împotriva Ucrainei și inclusiv pe plan economic suntem într-o situație mai dificilă. E nevoie să facem eforturi mai mari pe acestă dimensiune. Nu există nicio criză politică la Chișinău. Există continuitate și nu trebuie să existe griji în acest sens”, a declarat Maia Sandu în platoul TVR Moldova.

În același context, șefa statului a precizat că noul executiv are obiectivul de a curăți instituțiile statului și de a le fortifica astfel încât politicienii corupți să nu poată ajunge la guvernare.

„Noi am luptat pentru democrație și am câștigat alegerile pentru ca să putem să curățăm instituțiile statului de elemente corupte și ca să putem să construim instituții puternice ca să lucrăm în interesul cetățeanului și asta facem. Dar ne vom proteja de grupările corupte. Suntem în plin proces de reformare a justiției, nu este un proces simplu și trebuie să recunosc că există rezistență în sistem. Și da, am scos de la putere politicieni corupți. Vom promova legi și vom construi instituții așa în cât politicienii corupți să nu poată reveni la conducerea țării”, a menționat Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău