VIDEO | Maia Sandu, de Ziua Națională a Portului Popular: „Aceste straie reprezintă unul dintre principalele elemente ale identității noastre ca neam”

  • 30 Iunie 13:55
VIDEO | Maia Sandu, de Ziua Națională a Portului Popular: „Aceste straie reprezintă unul dintre principalele elemente ale identității noastre ca neam”

Ziua Națională a Portului Popular este sărbătorită duminică, 30 iunie, în Republica Moldova. Cu acest prilej, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj în care subliniază că straiele naționale „transmit bunătatea și înțelepciunea înaintașilor noștri”.

În ultima duminică a lunii iunie sărbătorim Ziua Națională a Portului Popular. Aceste straie transmit bunătatea și înțelepciunea înaintașilor noștri și reprezintă unul dintre principalele elemente ale identității noastre ca neam. Mă bucur să văd cum, în ultimii ani, tot mai mulți dintre noi poartă cu drag și promovează cu mândrie această bogăție pe care am moștenit-o”, a menționat președinta Maia Sandu.

Amintim că tot astăzi, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, cu prilejul Zilei Naționale a Portului Popular, a fost inaugurată Expoziția „Perpetuarea portului tradițional în creațiile meșterilor populari” cuprinzând piese din patrimoniul muzeului.

În cadrul Zilei Naționale a Portului Popular, muzeul anunță un concurs pentru cea mai veche cămașă purtată de vizitatori în cadrul evenimentului și cel mai frumos cuplu îmbrăcat în port tradițional.

Citiți șiAstăzi este Ziua Națională a Portului Popular. Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală inaugurează o expoziție cu această ocazie

Ziua Națională a Portului Popular este sărbătorită în fiecare an în ultima duminică a lunii iunie. În acest an, evenimentul se află la cea de-a IX-a ediție.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
36,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:4,63 m/s
Tue
27
Wed
25
Thu
21
Fri
22
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău