GALERIE FOTO/VIDEO/ LIVE TEXT | Ședința Parlamentului. Deputații au votat componența Biroului permanent al Parlamentului

  • 29 Iulie 2021 16:15
GALERIE FOTO/VIDEO/ LIVE TEXT | Ședința Parlamentului. Deputații au votat componența Biroului permanent al Parlamentului

Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a a avut loc luni, 26 iulie fiind anunțată o pauză până astăzi.

UPDATE 16:10 Deputații au votat componența Biroului permanent al Parlamentului. Acesta va avea 12 membri, dintre care trei sunt din oficiu: președintele Parlamentului și vicepreședinții.

PAS are șase membri în Biroul permanent: Vladimir Bolea, Doina Gherman, Liliana Nicolăescu-Onofrei, Dan Perciun, Veronica Roșca, Olesea Stamate. Comuniștii și socialiști vor fi reprezentați de doi deputați: Vasile Bolea și Corneliu Furculiță. Partidul Șor are un membru în cadrul Biroului Permanent – deputatul Denis Ulanov.

UPDATE 15:45 Parlamentul are doi vicepreședinți. Este vorba despre deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi și despre deputatul din partea blocului Socialiștilor și Comuniștilor, Vlad Bătrîncea.

Parlamentul anterior a avut patru vicepreședinți, de această dată fiind micșorat numărul vicepreședintilor Legislativului.

Partidul Șor nu a propus nicio candidatură.

UPDATE 15:05 Deputatul PAS Igor Grosu a fost ales în calitate de șef al Legislativului. El a fost singurul candidat pentru această funcție.

Pentru candidatura acestuia au votat 64 de deputați.

UPDATE 13:43   La această oră în Parlament are loc procedura de alegere a șefului Legislativului. Singurul candidat este președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu. Blocul comuniștilor și socialiștilor a anunțat că nu participă la vot și au acuzat vicierea procedurii. În schimb deputații Partidului Șor au menționat că vor vota candidatura PAS.

UPDATE 11:55  PAS l-a propus pe Igor Grosu în funcția de candidat la funcția de președinte al Parlamentului. Blocul comuniștilor și socialiștilor a anunțat că nu va desemna niciun candidat la funcția de șef al Legislativului.

UPDATE 10:49 Parlamentul a constituit comisia care va organiza procedura de alegere a președintelui Legislativului.

Comisia este compusă din șapte membri – patru deputați de la PAS, doi de la Blocul comuniștilor și socialiștilor și unul de la Partidul Șor.

UPDATE 10:30 PAS, care deține 63 de mandate în noul Parlament, a anunțat constituirea majorității parlamentare absolute.

UPDATE 10:20 Fracțiunea PSRM din Parlament, formată din 32 de deputați va fi condusă de Zinaida Greceanîi. În calitate de vicepreședinți au fost aleși Corneliu Furculiță și Constantin Starîș, iar secretar – Vasile Bolea.

UPDATE 10:10 Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Mihai Popșoi, a fost ales în funcția de președinte al fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în noul Legislativ.

Fracțiunea PAS, formată din 63 de deputați va avea și trei vicepreședinți – Vladimir Bolea, Veronica Roșca și Lilian Carp. Deputatul Artur Mija este noul secretar al fracțiunii.

La începutul ședinței de astăzi, din cei 101 deputați și-au înregistrat prezența 91 de deputați.

În fața Parlamentului un grup de activiști își manifestă nemulțumirile privind viitorul terenului fostului stadion Republican.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău