VIDEO/ LIVE TEXT | Ședința Parlamentului. Președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu: Acesta nu este un Guvern PSRM- PDM, ci unul PDM- PSRM

  • 14 Noiembrie 2019 13:05
VIDEO/ LIVE TEXT | Ședința Parlamentului. Președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu: Acesta nu este un Guvern PSRM- PDM, ci unul PDM- PSRM

Deputații s-au întrunit în ședință. Premierul desemnat, Ion Chicu, își prezintă programul de activitate.

Menționăm că deputații urmează să examineze programul de activitate și lista membrilor noului guvern.

UPDATE 13:25 Deputații socialiști au anunțat că vor vota guvernul condus de premierul Ion Chicu, desemnat de președintele Igor Dodon. Ei spun că acest guvern este unul tehnocrat și speră că va promova o politică externă echilibrată. „Acum suntem într-o nouă realitate politică, riscul de a arunca țara în haos e foarte mare. Presiunea socială e una enormă, iar oamenii nu așteaptă, dar cer acțiuni concrete. Cabinetul Chicu vine într-o perioadă extrem de grea, cea mai mare perioadă e criza de încredere a cetățenilor , trebuie să investească în școli, să reapare drumuri. Acest guvern trebuie să știe că asupra sa va sta Sabia lui Damocles. Echipa POSRM va veghea acest guvern, dar va oferi suport legislativ. Cabinetul Chicu trebuie să promoveze o reformă reală a justiției” , a declarat deputatul PSRM, Adela Răileanu.

UPDATE 13:13 Igor Grosu către Pavel Filip: Ați spus luni la rând că Guvernul Sandu este Guvernul Kozak. Acum ce Guvern votați ?

UPDATE 13:08 Președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu: Acesta nu este un Guvern PSRM- PDM, ci unul PDM- PSRM.UPDATE 13:07 PD va susține noul guvern. „Este riscanttă decizia de astăzi așa cum a fost și cea din 2016, dar o să votăm noul guvern”, a declarat Pavel Filip, care a menționat că formațiunea pe care o reprezintă este cea care poate asigura stabilitatea.

UPDATE 12:47 Lilian Carp: „Ați vorbit despre demonopolizarea economiei. Ați făcut parte dintr-un guvern care a monopolizat unele domenii. Ce veți face diferit de ceea ce ați făcut  până acum pentru demonopolizare?”

Chicu: „Putem dezvolta economia, dacă asigură o concurență loială, competiție onestă”

Lilian Carp: „Veți admite sau nu închiderea Muzeului Ocupației Sovietice?”

Chicu: „Eu am altă opinie care diferă de cea a președintelui. Este un Guvern tehnocrat, apolitic. Nu ne vom lăsa atrași în procese care dezbină societatea”

UPDATE 12:25 Deputatul Dinu Plângău: „Aduceți elogii Uniunii Europene, dar ieri ați acuzat UE că a furat miliardul. De ce considerați că UE a furat miliardul?”

Chicu: „Nu UE este implicat, nu demnitarii de acolo, dar atitudinea neonestă a guvernelor de atunci”

Plîngău: „Îmi pare rău că acuzați guvernele din care ați făcut parte”

UPDATE 12:06 A început runda de întrebări răspunsuri,care va dura până la 12:36, a precizat speakerul parlamentului, Zinaida Greceanîi.

UPDATE 12:03 „Setul de obiectivele care urmează să fie implementare vizează corectarea erorilor admise în reforma justiției, pedepsirea celor care au devalizat sistemul bancar. Vom acționa rapid pentru combaterea criminalității. Țară este total nepregătită pentru sezonul de iarnă, iar situația cu livrarea gazului este incertă. Vom intensifica relațiile noastre cu Uniunea Europeană. Vom promova o politică externă echilibrată. Pentru anul următor ne propune să transformă țara în șantier, mă refer la reabilitarea drumurilor”, a declarat Chicu

Update 11:59 „Urgența, urgențelor este reforma justiței”, a mai spus premierul desemnat.

11:55 „Considerând statul de Guvern minoritar, orizontul de timp al programului de activitate se limitează până la alegerile prezidențiale până la alegerile prezidențiale din 2020”, a declarat Ion Chicu.

UPDATE 11:54 În Parlamentul R. Moldova, în aceste momente, premierul desemnat, Ion Chicu își prezintă programul de guvernare și lista cabinetului de miniștri. El susține că a decis atât de repede programul de guvernare, pentru a nu permite prelungirea crizei politice. „Pierderea măcar a unei zilei de lucru ar compromite activitatea acestui guvern în realizarea reformei justiție”, a declarat premierul desemnat.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău