VIDEO/LIVE TEXT | Ședința Guvernului condus de Maia Sandu

  • 10 Iunie 2019 12:23
VIDEO/LIVE TEXT | Ședința Guvernului condus de Maia Sandu

Maia Sandu, premier ales de deputații PSRM și ai Blocului ACUM, conduce la această oră ședința Guvernului.

UPDATE 12:30 Ședința s-a încheiat după ce Andrei Năstase a făcut un apel către sutructurile de forță.

UPDATE 12:24 Guvernul condus de Maia Sandu a eliberat-o din funcția pe Tamara Andrușca din funcția de director al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, fiind acuzată de gestionare incorectă a banilor. Interimatul funcției va fi asigurat de adjuncți.

Maia Sandu a anunțat, ieri, că în prima ședință a Guvernului vor avea loc mai multe numiri și demiteri.

Menționăm că, pe pagina oficială de internet a Executivului a fost publicat un mesaj al premierul în exercițiu susținut de Partidul Democrat, Pavel Filip. El anunță că i-a convocat astăzi în ședință miniștrii, secretarii de stat, șefii de agenții și instituții publice și a solicitat să fie asigurată activitatea în regim normal a instituțiilor publice, în baza Constituției și legilor țării, astfel încât cetățenii să nu aibă de suferit în urma crizei politice.

 

Pe ordinea de zi a ședinței Guvernului condus de Maia Sandu este un singur subiect, „cu privire la personal”. Ministrul de Interne, vicepremierul, Andrei Năstase, va prezenta acest subiect. 

„În cadrul Ministerul de Interne acționează un om de o moralitate precară, un om implicat în evenimentele din 7 aprilie, un om care slujește un regim oligarhic și nu intereselor țării, vin cu propunerea către prim-ministrul de a demite din funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, în legătură cu încălcarea disciplinei de serviciu și a legii cu privire la activitatea poliției și statutului polițistului”, a declarat Năstase.

Cu votul membrilor Guvernului condus de Maia Sandu, Alexandru Pânzari a fost demis. Totodată, același executiv l-a propus pe Gherghe Balan, fost judecător, în funcția de șef al IGP. 

Menționăm, în acest context, că Alexandru Pânzari, adeclarat refuză să se subordoneze noului ministru de Interne care a fost numit în Parlament, Andrei Năstase. Șeful IGP spune că ministrul lui este ministrul Alexandru Jizdan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău