VIDEO | Ședința Parlamentului | UPDATE: Socialiștii au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu

  • 08 Noiembrie 2019 15:18
VIDEO | Ședința Parlamentului | UPDATE: Socialiștii au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu

Partidul Socialiștilor va depune astăzi o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Maiei Sandu pentru asumarea răspunderii de modificare a Legii procuraturii, a anunțat juristul PSRM, Fadei Nagacevschi.

UPDATE: 15:33 | Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi i-a solicitat Comisiei juridice ca în decurs de trei zile să examineze moțiunea și să convoace ședința Biroului permanent pentru a stabili data examinării moțiunii în plenul Parlamentului. 

UPDATE 15:17 | Socialiștii au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu. Anunțul a fost făcut de deputatul socialist, Vasile Bolea.

Potrivit acestuia, legea propusă de Guvern ar fi neconstituțională și ar contraveni normelor internaționale. 

Deputatul PSRM Vasile Bolea, care anterior declara că formațiunea sa ar putea accepta votarea legii respective de către Parlament, a declarat că acum o oră, fracțiunea PSRM a decis să nu admită acest scenariu. „Fracțiunea a decis că asemenea scenariu nu poate avea loc din diferite motive. Acest proiect de lege este neconstituțional”, a declarat Vasile Bolea.

Premierul Maia Sandu prezintă în aceste momente proiectul privind legea procuraturii. Ea a declarat că a făcut compromisuri în actuala majoritate, dar are angajamentul de a avea un procuror liber, cu o justiție funcțională.

Curățarea justiției rămâne scopul numărul unu al activității noastre. Pentru asta avem nevoie de justiție independență, funcțională și adevărată. Reforma justiției nu este moftul meu, e promisiunea pe care am făcut-o oamenilor. Oamenii cer dreptate. Instituțiile statului îți găsesc câte un stăpân nou. De fiecare dată s-a intervenit, s-au găsit scheme și șiretlicuri. Da, am făcut anumite compromisuri pentru obiectivul principal: o procuratură independentă. Moldova a trecut prin mai multe reforma ale justiției: au fost create multiple structuri care trebuiau să apere justiție de tentative de acaparare. Funcția de procuror a fost tranzacționată pe sub masă de către partide. Îmi asum răspunderea politică pentru identificare a candidaților la funcția de procuror general. Voi identifica și verifica personal oameni integri”, a declarat Maia Sandu

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău