VIDEO | Ședința Parlamentului | UPDATE: Socialiștii au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu

  • 08 Noiembrie 15:18
VIDEO | Ședința Parlamentului | UPDATE: Socialiștii au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu

Partidul Socialiștilor va depune astăzi o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Maiei Sandu pentru asumarea răspunderii de modificare a Legii procuraturii, a anunțat juristul PSRM, Fadei Nagacevschi.

UPDATE: 15:33 | Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi i-a solicitat Comisiei juridice ca în decurs de trei zile să examineze moțiunea și să convoace ședința Biroului permanent pentru a stabili data examinării moțiunii în plenul Parlamentului. 

UPDATE 15:17 | Socialiștii au depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu. Anunțul a fost făcut de deputatul socialist, Vasile Bolea.

Potrivit acestuia, legea propusă de Guvern ar fi neconstituțională și ar contraveni normelor internaționale. 

Deputatul PSRM Vasile Bolea, care anterior declara că formațiunea sa ar putea accepta votarea legii respective de către Parlament, a declarat că acum o oră, fracțiunea PSRM a decis să nu admită acest scenariu. „Fracțiunea a decis că asemenea scenariu nu poate avea loc din diferite motive. Acest proiect de lege este neconstituțional”, a declarat Vasile Bolea.

Premierul Maia Sandu prezintă în aceste momente proiectul privind legea procuraturii. Ea a declarat că a făcut compromisuri în actuala majoritate, dar are angajamentul de a avea un procuror liber, cu o justiție funcțională.

Curățarea justiției rămâne scopul numărul unu al activității noastre. Pentru asta avem nevoie de justiție independență, funcțională și adevărată. Reforma justiției nu este moftul meu, e promisiunea pe care am făcut-o oamenilor. Oamenii cer dreptate. Instituțiile statului îți găsesc câte un stăpân nou. De fiecare dată s-a intervenit, s-au găsit scheme și șiretlicuri. Da, am făcut anumite compromisuri pentru obiectivul principal: o procuratură independentă. Moldova a trecut prin mai multe reforma ale justiției: au fost create multiple structuri care trebuiau să apere justiție de tentative de acaparare. Funcția de procuror a fost tranzacționată pe sub masă de către partide. Îmi asum răspunderea politică pentru identificare a candidaților la funcția de procuror general. Voi identifica și verifica personal oameni integri”, a declarat Maia Sandu

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
9 °C
cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,5 m/s
Tue
13 °C
Wed
15 °C
Thu
11 °C
Fri
14 °C
Sat
15 °C

Curs oficial BNM 12 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2244 0.0186
USD 17.4348 0.0186
RON 4.0365 0.0023
UAH 0.7123 0.0011
RUB 0.2726 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău