VIDEO | Marcarea a 81 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov, comemorată în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău

  • 23 August 2020 10:06
VIDEO | Marcarea a 81 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov, comemorată în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău

Mișcarea Politică „UNIREA” comemorează împlinirea a 81 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov. UPDATE În timpul manifestației, liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a declarat că urmările Pactului Ribbentrop-Molotov se simt și astăzi. „Astăzi, la 81 de ani de când s-a întâmplat acel eveniment criminal din istoria noastră, tradițional le-am adus un “cadou” Ambasadei Federației Ruse un tren, mai bun decât cel care ne-au dus în Siberia în 1941 și 1949, un tren prin care ei să-și ia de aici tot ce este al lor și să ne lase în pace. Să-și ia munițiile din Transnistria, să-și ia agenții și să le pună în primele vagoane, pe Dodon și ceilalți, să-și ia tot răul pe care ni l-au adus și în celelalte vagoane să încarce tot cea mai rămas din Armata a 14-a. În felul acesta să putem reveni la relații bune măcar în secolul XXI”, a declarat Dorin Chirtoacă. 

UPDATE 10:45 Liderul Uniunii „Salvați Basarabia” (USB), Valeriu Munteanu, a menționat că este de datoria membrilor Mișcării Politice Uniurea de a lupta pe toate căile democratice pentru a ajuta cetățenii Republicii Moldova să conștientizeze efectele din trecut, dar și din prezent ale Pactului Ribbentrop-Molotov, o consecință a acestui pact fiind prezența Armatei a 14-a și a munițiilor Federației Ruse pe teritoriul Republicii Moldova.  

Noi, românii, rămânem a suferi în urma Pactului Ribbentrop-Molotov pentru că în continuare Republica Moldova este în zona de influență a Federației Ruse. În ultimii ani de țarism a lui Putin reînvie acest Pact Ribbentrop-Molotov și vedem declarațiile Kremlinului, dar și acțiunile deputaților de reabilitare a acestor documente și de reanimare a pretențiilor expansioniste a Federației Ruse, mai ales, în această zonă

UPDATE 11:05 23 august este ziua cînd a fost condamnată la sărăcie, la un nou stat schilodit, incomplet, Republica Moldova, și automat a fost condamnată la captivitate, oligarhie, a subliniat liderul Mișcării Unioniste “UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi.

Noi chiar ne dorim relații bune sociale, economice, dar nu putem să avem acest lucru atîta timp cât noi îi tratam ca de la egal la egal, iar ei vor să ne vadă în genunchi în fața lor. Niciodată nu vom accepta să stăm în genunchi în fața cuiva pentru că ei se cred mai mari, pentru că ei cred că ne pot contropi și ne pot înjosi. Asta trebuie să înțeleagă astăzi omul din Republica Moldova.

Evenimentul a început la ora 10:00, în fața Ambasadei Rusiei.

„23 august 1939 - ziua în care a fost semnat pactul sovieto-nazist care prevedea cedarea Basarabiei și implicit, ocupația acesteia de URSS. Instaurarea regimului comunist de ocupație a avut efecte dezastruoase pentru populație, ”eliberatorii” au pus în aplicare acțiuni atroce precum: exterminarea în masă a elitelor din Basarabia, foametea organizată, oameni nevinovați trimiși în pușcării și GULAG-uri pentru faptul că opuneau rezistență regimului, 3 valuri de deportări prin Siberii și Kazahstanuri. În total, peste milion de români basarabeni au avut de suferit din cauza acestui regim comunist”, se arată într-un comunicat al formațiunii. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău