VIDEO | Liderul de la Tiraspol anunță că MGRES va reduce de luni livrările de energie electrică către R. Moldova

  • 21 Octombrie 2022 16:51
VIDEO | Liderul de la Tiraspol anunță că MGRES va reduce de luni livrările de energie electrică către R. Moldova

Centrala de la Cuciurgan va reduce de luni livrările de energie electrică către Republica Moldova de la 70% la 27%, a anunțat astăzi așa-zisul lider de la Tiraspol Vadim Krasnoseliski, transmite Radio Chișinău.

Acesta a declarat că, dacă Gazprom nu va  crește livrările de gaz - atunci luna noiembrie volumul total de electricitate furnizat va fi de cel mult  23% din totalul necesar malului drept. Krasnoseliskii spune că a trimis această informație și la Moscova.

Anterior presa transnistreană a scris faptul că Gazprom va reduce livrările de gaz în regiunea transnistreană, în luna noiembrie, cu 40%, după ce a micșorat volumul pentru luna octombrie cu 30%.

„...Începând de luni, (24 octombrie n, red.) limităm aprovizionarea cu gaze naturale a Centralei de la Cuciurgan. În loc de 70% vor rămâne 27% din volumul exportului. Dar vine noiembrie, dacă în noiembrie rămânem la același nivel de aprovizionare cu gaze naturale ca în octombrie, atunci, ținând cont de sezonul de încălzire și de activitatea întreprinderilor, pachetul energetic pentru Moldova va fi de maxim 23%...”, a declarat Krasnoselski la ședința așa-numitului Consiliul Suprem.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău