VIDEO | La mai bine de o săptămână de la intrarea în vigoare a modificărilor Codului Rutier, circa cinci mii de șoferi au fost amendați

  • 16 Iulie 2023 09:05
VIDEO | La mai bine de o săptămână de la intrarea în vigoare a modificărilor Codului Rutier, circa cinci mii de șoferi au fost amendați

La mai bine de o săptămână de la intrarea în vigoare a modificărilor Codului Rutier, în jur de cinci mii de șoferi au fost amendați pentru că au depășit limita de viteză. Potrivit datelor Inspectoratului Național de Securitate Publică, 53 de conducătorilor auto au rămas, temporar, fără permis de conducere. Unii pentru că au uitat să mai ia piciorul de pe pedala de accelerație, alții pentru că au acumulat 15 puncte de penalizare, transmite TVR Moldova.

Polițist: „Pentru depășirea dumneavoastră, amenda va fi de 600 de lei și cu aplicarea a trei puncte de penalizare. Dumneavoastră în decurs de trei zile lucrătoare o să achitați amenda în jumătate. Puncte de penalizare mai aveți? - Din câte știu, două sau trei. - Mă așteptați, acuș revin cu procesul-verbal.”

De dimineață, polițiștii de patrulare au organizat un filtru pe strada Calea Orheiului din municipiul Chișinău. În jur de 20 de șoferi au fost trași pe dreapta și amendați pentru depășirea limitei de viteză. Cea mai mare viteză surprinsă de dispozitivul TruCAM din dotarea polițiștilor a fost de 90 de kilometri la oră.

Iar această șoferiță s-a ales cu o amendă de 600 de lei și trei puncte de penalizare.

Alți șoferi au recunoscut că apasă pedala de accelerație mai des decât e necesar.

Potrivit poliției, zilnic, sunt amendați pentru viteză excesivă în jur de 750 de șoferi. ofițerii de patrulare speră ca sancțiunile dure să-și facă efectul.

ILIE PÎNZARI, ofițer de patrulare, INSP: „Dispozitivul dat fixează la o distanță de 1200 metri, adică dacă ne permite traseul. Aici, undeva la 300-400 de metri. Le recomand șoferilor să fie prudenți la volan, să respecte limita de viteză prin localități, să acorde prioritate pietonilor, încă o problemă majoră la noi.”

În data de șase iulie au intrat în vigoare noile sancțiuni pentru șoferii vitezomani, dar și pentru cei care încalcă repetat regulamentul circulației rutiere. Potrivit INSP, peste 30 la sută dintre accidentele rutiere au loc din cauza vitezei excesive. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău