VIDEO | Killeri azeri aflați în căutare internațională, reținuți de poliție

  • 09 Mai 2018 13:16
VIDEO | Killeri azeri aflați în căutare internațională, reținuți de poliție

Doi cetățeni de origine azeră, cu vârsta de 26 și, respectiv 32 de ani, membri a unui grup criminal organizat, care aveau rolul de killeri, desfășurând activitatea infracțională pe teritoriul CSI, au fost reținuți.

Potrivit unui comunicat al Poliției, aceștia erau anunțați în căutare de către instituțiile de drept din Ucraina pentru comiterea unui atac armat la 29 martie 2018 asupra unui grup de persoane, utilizând arme de tip automat ”Kalașnikov”. În urma atacului respectiv, o persoană a decedeat, iar alta a fost rănită. 

Suspecții, au fost reținuți pe 8 mai 2018, în urma unei informații operative, parvenite în adresa Inspectoratului Național de Investigații. În urma investigațiilor, polițiștii au depistat că bărbații au traversat ilegal frontiera Republicii Moldova, intenționând să-și perfecteze acte false, după care să plece în Turcia pentru a se eschiva de la răspunderea penală.

Cei doi sunt reținuți pe un termen de 72 de ore, iar, ulterior, urmează a fi inițiată procedura de extrădare pentru a fi atrași la răspundere penală în Ucraina. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău