VIDEO Kazahstan | Evacuarea a peste 40.000 de locuitori, după mai multe explozii la depozitul de muniție

  • 24 Iunie 2019 15:12
VIDEO Kazahstan | Evacuarea a peste 40.000 de locuitori, după mai multe explozii la depozitul de muniție

Autoritățile din Kazahstan au ordonat evacuarea tuturor celor 44.000 de locuitori ai unui oraș din sudul țării, ca urmare a producerii mai multor explozii la un depozit de muniție din apropiere.

O explozie urmată de un incendiu la un depozit militar din orașul Arys, din sudul Kazahstanului, a determinat luni începerea evacuării locuitorilor, fără a se cunoaște pentru moment dacă s-au înregistrat victime, au informat autoritățile, citate de EFE.

Incidentul, ale cărui cauze nu sunt cunoscute, s-a produs la ora locală 09:20 (03:20 GMT), după care guvernul a decretat stare de urgență în toată provincia Turkistan, în care se află Arys, oraș cu aproape 60.000 de locuitori.

"Dată fiind magnitudinea evenimentului, considerăm necesar să evacuăm orașul" a declarat, unui grup de jurnaliști, șeful executiv al provinciei, Umirzak Șukeiev.

Ministrul kazah al Apărării, Nurlan Emerkbaiev, a plecat la Arys pentru "a evalua personal situația și a lua măsurile necesare", a precizat biroul de presă al instituției.

Autoritățile au desfășurat două spitale de campanie, cu câte 100 de paturi fiecare, pentru îngrijirea posibililor răniți ai incidentului.

 

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău