VIDEO | Judocanul Denis Vieru a cucerit medalia de aur la turneul Zagreb Grand Prix 2021

  • 24 Septembrie 2021 21:43
VIDEO | Judocanul Denis Vieru a cucerit medalia de aur la turneul Zagreb Grand Prix 2021

Judocanul Denis Vieru a cucerit medalia de aur la turneul Zagreb Grand Prix 2021, prima competiție majoră de după Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În categoria de greutate de 66 kg, sportivul din Rep. Moldova a repurtat trei victorii, în confruntări cu finlandezul Saha Luukas (optimi), sârbul Strahinja Buncic (sferturi) și spaniolul Daniel Perez Roman (semifinale). În meciul pentru medalia de aur, Denis Vierul l-a învins prin ippon pe rusul Abdula Abdulzhalilov care a fost nevoit să se mulțumească doar cu medalia de argint. Bronzul i-a revenit rusului Aram Grigoryan, care în prima luptă din recalificări a reușit să se impună în fața lui Vadim Bunescu, astfel că al doilea judoka moldovean, care a evoluat în aceeași categorie, a ocupat locul 7.

În concursul feminin, vineri, 24 septembrie, s-au desfășurat luptele în categoria de greutate de 48 kg în care au evoluat moldovencele Ana Budescu și Cristina Blănaru, ambele fiind eliminare în runda a doua. La competiția găzduită de capitala Croației, urmează să mai evolueze patru judocani din Rep. Moldova: Victor Sterpu și Petru Pelivan (ambii în cat. 73 kg), Dorin Goțonoagă și Nicon Zaboroșciuc (ambii în cat. 81 kg).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău