VIDEO | Ion Chicu a anunțat despre ce a discutat cu fermierii

  • 15 August 2020 16:25
VIDEO | Ion Chicu a anunțat despre ce a discutat cu fermierii

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit astăzi cu protestatarii, reprezentanți ai sectorului agricol afectati de seceta severă din acest an.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, părțile au ajuns la un numitor comun pe mai multe acțiuni ce pot fi întreprinse pentru susținerea agricultorilor, printre care diminuarea problemelor fiscale, ceea ce ar putea crea condiții pentru majorarea compensației financiare la hectar.

„Am discutat despre reutilizarea sumelor TVA acumulate de agricultori, despre reeșalonarea creditelor și a datoriilor pe 12 luni față de instituțiile statului pentru livrarea tehnicii – este vorba de aproape 200 milioane lei. Am agreat următorii pași privind reeșalonarea datoriilor pe care le au față de instituțiile financiare, simplificarea Regulamentului cu privire la subvenționare. Vrem ca Legea cu privire la principiile subvenționării să fie cât mai eficientă. Am găsit numitor comun pe toate aceste subiectele. A fost posibil să ajungem la această înțelegere exclusiv datorită faptului că politica a rămas în afara ușii acestei săli. Acest lucru confirmă faptul că dacă lași politica ajungi foarte ușor la înțelegere. Dacă vom continua în asemenea manieră să discutăm și să colaborăm, orice problemă, cât de dificilă, pe care o avem în acest an poate fi depășită”, a menționat premierul.

Menționăm că fermierii protestează de câteva zile, cu tehnica agircolă adusă în Capitală, solicitând ajutorulautorităților pentru a depăși criza creată în urma calamităților naturale.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău