VIDEO | Îndemnul colonelului Dogeanu Marius, la plecarea medicilor români din R.Moldova: Măsurile de protecție anti COVID-19 trebuie păstrate. Să nu risipim ce am construit cu greu în această perioadă

  • 18 Mai 2020 14:35
VIDEO | Îndemnul colonelului Dogeanu Marius, la plecarea medicilor români din R.Moldova: Măsurile de protecție anti COVID-19 trebuie păstrate. Să nu risipim ce am construit cu greu în această perioadă

Medicii și asistenții din România, care au luptat în spitalele din Republica Moldova, și-au încheiat misiunea în spitalele de la Cahul, Bălți și Chișinău

Cei peste 40 de medici de medici și asistenți medicali au venit într-o misiune de salvare de vieți contra cronometru. Timp de două săptămâni, au luptat cot la cot cu medicii din R. Moldova pentru sănătatea și viața pacienților de la Chișinău, Cahul și Bălți.

La plecare Colonelul Dogeanu Marius, șeful serviciului relații europene și relații internaționale din cadrul IGSU, România a îndemnat oamenii să nu se relaxeze prea mult și să respecte în continuare măsurile de protecție prevăzute pentru combaterea infecțiilor cu COVID-19.

În continuare măsurile trebuie păstrate, astfel încât să nu risipim tot ce am construit cu greu în această perioadă. Ca să ușurăm munca personalului medical, în lupta cu COVID-19, este prioritar respectarea măsurilor de protecție.

Noi suntem mulțumiți de ceea ce am reușit să realizăm în R.Moldova, deși n-a  fost o misiune simplă, acționând în Chișinău și alte unități medicale din Moldova, a presupus deplasări numeroase prin teritoriu, dar am găsit peste tot oameni deschiși peste tot. Specificul acestei misiuni a fost că inamicul cu care am luptat noi a fost unul invizibil, dacă în cazul dezastrelor naturale observăm efectele imediat și direct, în cazul pandemiei, se vad pe pacienți și din pacate, nu în timp optim.

Ne-am simțit acasă, fiind înconjutați cu căldură și o atmosferă falimilială. Medicii au avut oportunitatea să schimbe idei, să discute metode de lucru, să împărtășească experiențe.”

Acum două săptămâni, peste 40 de medici și asistenți din România au venit să ajute R. Moldova în lupta cu pandemia de COVID-19, iar odată cu medicii, România a oferit și un ajutor de 3,5 milioane de euro pentru a combate pandemia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău