VIDEO | Imagini obținute prin satelit surprind primul portavion construit în întregime de China

  • 17 Octombrie 2019 16:43
VIDEO | Imagini obținute prin satelit surprind primul portavion construit în întregime de China

Imaginile de mare rezoluție realizate din satelit dezvăluie progresele pe care Beijingul le face pentru finalizarea primului portavion construit în mod exclusiv de autoritățile chineze, prin intermediul unei infrastructuri tehnologice extinse, relatează site-ul agenției Reuters.

Conform aprecierilor făcute de analiști, portavionul ar fi primul dintr-o serie similară de echipamente militare.

Imaginile satelitale care surprind șantierul naval Jiangnan, de la periferia orașului Shanghai, au fost realizate în urmă cu o lună și stransmise agenției Reuters de către Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS).

VIDEO | Imagini obținute prin satelit surprind primul portavion construit în întregime de China

Confrom imaginilor transmise de CSIS, în cadrul șantierului puteau fi identificate secțiuni prefabricate, pereți și alte componente ale portavionului ce ar putea fi finalizate în următoarele 12 luni și mutate către un port nou creat, înainte de a fi echipat, apreciază analiștii.

Portul de la estuarul Râului Yangtze, incluzând un debarcader lung de aproximativ un kilometru lungime și clădiri mari, capabile să depoziteze componentele navelor, este aproape finalizat.

„Putem vedea progres încet dar constant, dar eu cred că cel mai surprinzător lucru pe care aceste imagini îl dezvăluie este infrastructura extensivă care s-a dezvoltat simultan”, a declarat un analist din cadrul CSIS. „E greu de crezut că totul a fost construit doar pentru realizarea unei singure nave”; „Arată, mai de grabă, ca un spațiu specializat pentru portavioane și alte nave de mari dimensiuni”.

sursa video: UPDATE MILITARY

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău