VIDEO | Igor Dodon: “Să fim sinceri: Nu poate există o Europă puternică fără Rusia” (interviu Euronews)

  • 16 Februarie 2020 10:14
VIDEO | Igor Dodon: “Să fim sinceri: Nu poate există o Europă puternică fără Rusia” (interviu Euronews)

Europa este mai puternică dacă dezvoltă legături strânse cu Rusia, a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un interviu pentru Euronews, preluat și de presa din România. Dodon a făcut apel la o mai strânsă colaborare economică între Moscova și Bruxelles, în condițiile în care relațiile dintre cele două tabere au fost marcate de un război al sancțiunilor odată cu anexarea Crimeei de către Moscova.

“Să fim sinceri: Nu poate exista o Europă puternică fără Federația Rusă”, a adăugat acesta, susținând totodată că Uniunea Europeană ar avea nevoie de noi idei, iar propunerile sale ar avea ca efect întărirea unității membrilor blocului comunitar.

"Eu cred într-o mare Europă, de la Lisabona până la Vladivostok. Charles de Gaulle este cel care a venit cu această idee, care este reluată adesea de diverși lideri la nivel mondial. Cred că aceasta este singura soluție pentru a face Europa mai puternică în fața provocărilor tot mai mari ale viitorului”, a comentat Dodon.

Dodon a mai susținut că, în ultimii ani, a încercat să echilibreze politica externă: pe de-o parte implementând acordul de asociere la UE, pe de altă parte restabilind relațiile strategice cu Rusia. "Consider că această formulă (strângerea relațiilor UE și Rusia) se va concretiza inevitabil, indiferent de (poziția-n.red) țărilor care susțin sancțiunile economice”, a mai declarat Dodon.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău