VIDEO | Horă imensă pentru a marca Ziua Unirii Principatelor

  • 24 Ianuarie 2019 11:43
VIDEO | Horă imensă pentru a marca Ziua Unirii Principatelor Ziarul de Vrancea

În ajunul Zilei Unirii Principatelor Române, la Adjud, județul Vrancea, peste 1000 de persoane au jucat o horă imensă a Unirii. În curtea Colegiului Național ,,Emil Botta'' s-au aflat și invitați din Cernăuți și susținători ai unirii cu Basarabia și Bucovina.

La eveniment a participat și George Simion, candidatul mișcării unioniste la alegerile europarlamentare. Liderul unionist s-a prins în dans și a cântat ,,Hora Unirii'' alături de românii adunați la Adjud, Elena Nandriș, primarul comunei Mahala, regiunea Cernăuți și Academicianul Vasile Tărâțeanu, președintele Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți, prezenți și ei la eveniment.

,,Mesajul românilor care au întins Hora Unirii este unul clar: facem o Românie Mare în Europa. Ne-am regăsim de fiecare dată mulți, uniți, puternici și gata să urmăm exemplul înaintașilor de acum 160 de ani'', a declarat George Simion.

Unioniștii din România și Republica Moldova se întâlnesc, astăzi, 24 ianuarie, la Iași, de Ziua Unirii Principatelor Române. Acțiunea 2012 va sărbători în cadrul manifestărilor oficiale dedicate evenimentului, din Piața Unirii, iar în cursul după-amiezii va organiza Adunarea Generală, care va avea loc la Primăria Municipiului Iași.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău