VIDEO | Guvernul se va întruni în ședință pentru a aproba acordul de împrumut de la FMI în valoare de de 235 de milioane de dolari

  • 21 Aprilie 2020 09:54
VIDEO | Guvernul se va întruni  în ședință pentru a aproba acordul de împrumut de la FMI în valoare de de 235 de milioane de dolari

Guvernul se va întruni astăzi în ședință pentru a aproba acordul de împrumut de la Fondul Monetar Internațional în valoare de de 235 de milioane de dolari, dar și creditul din partea Rusiei de 200 de milioane de euro, a anunțat premierul Ion Chicu.

Potrivit șefului Guvernului, creditul din partea Rusiei, în pofida unor critici, ar fi favorabil Republicii Moldova, fiind acordat la o dobândă de 2% pe un termen de 10 ani. Ion Chicu a mai declarat că așteaptă ca Parlamentul să examineze în comisii mâine cele două proiecte de acord, dar și inițiativele votate de Guvern săptămâna trecută printre care rectificarea bugetelor și măsurile anticriză, și până la sfârșitul săptămânii toate să fie adoptate.

Ion Chicu a mai declarat că autoritățile vor anunța vineri dacă de săptămâna viitoare vor relaxa interdicțiile pentru anumite activități economice. Una din condiții este ca la acea zi să nu fie înregistrate mai mult de 3.000 de cazuri active de infectări cu noul coronavirus.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău