VIDEO | Ghid de informare a cetățenilor despre obținerea medicamentelor gratuite

  • 12 Februarie 2019 15:40
VIDEO | Ghid de informare a cetățenilor despre obținerea medicamentelor gratuite

Compania Națională de Asigurări în Medicină a lansat marți, 11 februarie, un ghid video prin care informează cetățenii despre modalitățile de obținere a medicamentelor gratuite, comunică MOLDPRES.

Silvia Munteanu, șeful Serviciului de informare și comunicare cu mass-media al companiei nominalizate, a menționat că ghidul prezintă pașii ce trebuie urmați pentru a primi medicamente gratuite și indică cine pot fi  beneficiari ai acestor preparate medicamentoase.

Ghidul video a fost produs în limbile română și rusă și este plasat pe pagina web a CNAM. Acesta va fi difuzat și pe ecranele amplasate în instituțiile medicale.

Potrivit unui ordin al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, din 1 februarie cetățenii beneficiază de cel puțin un medicament gratuit din lista celor compensate. Aceste preparate sunt destinate tratamentului celor mai frecvente maladii. Prescrierea medicamentelor compensate se efectuează de către medicii de familie, neurologi, psihiatri, endocrinologi și pediatri ai prestatorilor de servicii medico-sanitare contractați de către CNAM, indiferent de forma juridică de organizare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău