VIDEO: Gala Premiilor UNITER 2018. „Regele moare” a produs cei mai buni actori

  • 08 Mai 2018 09:55
VIDEO: Gala Premiilor UNITER 2018. „Regele moare” a produs cei mai buni actori

Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț au primit aseară la Alba Iulia premiile UNITER pentru cei mai buni actori și pentru rolurile lor din piesa „Regele moare" de Eugen Ionesco.

De asemenea, au fost laureați pentru întreaga activitate actorii Ileana Stana Ionescu și Anton Taub, regizorul Alexandru Dabija și scenograful Doru Păcurar.

Premiul de excelență al galei a fost acordat lui Horațiu Mălăele.

Cel mai bun spectacol al anului 2017 a fost desemnat "Rambuku", pus în scenă de Mihai Măniuțiu, la Teatrul Național din Timișoara.

Managerul instituției, Ada Lupu Hausvater, a vorbit pentru RRA despre importanța acestui premiu.

„Sunt foarte bucuroasă de premiul primit, un spectacol complex, un spectacol care înseamnă producție, înseamnă interpretare, înseamnă regie, înseamnă costume, înseamnă un spațiu care se transformă. A însemnat foarte multă muncă, conduc teatrul de aproape 13 ani și ceea ce mi s-a părut important să ajungem la performanță prin performanță și doar performanță. Pentru noi toți este foarte important și /.../ pentru publicul din Timișoara care a girat atâția ani și a avut încredere și practic prin ei am creat acest teatru. Actorii sunt oglinda acestor oameni care vin să îi vadă, îi caută, îi așteaptă. Este /.../ foarte important și am reușit”, a spus Ada Lupu Hausvater.

Momentele de la Alba Iulia, în care au fost anunțați câștigătorii au fost transmise în direct pe TVR1 și Radio România Cultural.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău