VIDEO | Furtuni violente în estul Canadei. Cel puțin opt oameni au murit

  • 23 Mai 2022 10:26
VIDEO | Furtuni violente în estul Canadei. Cel puțin opt oameni au murit

Cel puțin opt persoane au murit în urma furtunilor violente înregistrate sâmbătă în estul Canadei, conform celui mai recent bilanț oficial, scrie AFP, citat[ de hotnews.ro.

Poliția din Ontario a declarat pentru CTVNews că șapte persoane și-au pierdut viața sâmbătă din cauza căderii unor copaci sau a unor crengi, față de trei persoane indicate de serviciile de salvare cu o zi înainte, notează sursa citată

Cel de-al optulea deces a avut loc sâmbătă, când o femeie s-a înecat în râul care desparte Ottawa de suburbia sa din Quebec, Gatineau, după ce barca sa s-a răsturnat din cauza furtunii.

Vânturi violente, ce au atins viteze de 140 km/h, au măturat sâmbătă estul Canadei, venind din centrul Statelor Unite, a transmis duminică serviciul național de meteorologie, subliniind că este vorba despre un fenomen rar numit "derecho".

Capitala federală Ottawa a fost deosebit de afectată de intemperii, mii de locuințe fiind încă lipsite de curent electric duminică seară, în timp ce străzile erau încă pline de crengi și de alte obiecte luate de vânt, care în unele locuri a luat forma unor tornade.

"Ultimele 24 de ore au fost foarte, foarte dificile", a mărturisit primarul din Ottawa, Jim Watson, într-o conferință de presă duminică după-amiază.

Autoritățile locale au declarat că este nevoie de câteva zile pentru a curăța străzile și drumurile afectate și a reveni la normalitate.

Circa 300.000 de locuințe, majoritatea din regiunile Ottawa și Laurentides (la nord de Montreal), nu aveau încă curent duminică seara, potrivit datelor oferite de furnizorii locali de energie Hydro One și Hydro-Quebec, scrie Agerpres.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău