VIDEO/FOTO | Protest în PMAN împotriva inițiativei de a înlocui Piatra comemorativă a victimelor ocupației sovietice și ale regimului totalitar comunist, organizat de Mișcarea Politică „Unirea”

  • 05 Februarie 15:32
VIDEO/FOTO | Protest în PMAN împotriva inițiativei de a înlocui Piatra comemorativă a victimelor ocupației sovietice și ale regimului totalitar comunist, organizat de Mișcarea Politică „Unirea”

Mișcarea Politică UNIREA a organizat astăzi, 5 februarie, o acțiune de protest, prin care respinge „încercarea regimului Dodon și a Federației Ruse de a înlocui Piatra comemorativă a victimelor ocupației sovietice și ale regimului totalitar comunist din PMAN”.

Organizatorii susțin că la Primăria Chișinău a fost înregistrat un demers  din partea unei organizații în vederea înlocuirii Pietrei comemorative cu o sculptură de tip sovietc „Mama Patrie”, însă, de fapt, această inițiativă ar aparține socialiștilor, lui Igor Dodon și Federației Ruse.

„MP UNIREA consideră aceste tentative drept o blasfemie și o insultă în adresa victimelor deportărilor, a foametei organizate și a celor care au fost persecutați și omorâți în beciurile NKVD-ului. Subliniem că prin această drama au trecut nu doar moldovenii-români, dar și bulgarii, ucrainenii, rușii. Piatră Comemorativă nu reprezintă doar temelia unui monument, semnifică de fapt memoria, durerea și tragedia noastră comună, a tuturor celor care au suferit în urma ocupației sovietice indiferent de naționalitate”, au declarat reprezentanții formațiunii politice.

 

Mișcarea Politică UNIREA cheamă toți cetățenii Republicii Moldova să li se alăture „întru apărarea valorilor naționale românești, puse la grea încercare de coloana a cincea a Federației Ruse”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chişinău
8,49 °C
cer senin
Umiditate:39 %
Vint:1 m/s
Wed
12 °C
Thu
14 °C
Fri
13 °C
Sat
9 °C
Sun
11 °C

Curs oficial BNM 08 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2014 0.0726
USD 18.5683 -0.0686
RON 4.1806 0.0129
UAH 0.6855 0.0009
RUB 0.2460 0.0023
Arhivă Radio Chișinău