VIDEO/FOTO | Protest în PMAN împotriva inițiativei de a înlocui Piatra comemorativă a victimelor ocupației sovietice și ale regimului totalitar comunist, organizat de Mișcarea Politică „Unirea”

  • 05 Februarie 15:32
VIDEO/FOTO | Protest în PMAN împotriva inițiativei de a înlocui Piatra comemorativă a victimelor ocupației sovietice și ale regimului totalitar comunist, organizat de Mișcarea Politică „Unirea”

Mișcarea Politică UNIREA a organizat astăzi, 5 februarie, o acțiune de protest, prin care respinge „încercarea regimului Dodon și a Federației Ruse de a înlocui Piatra comemorativă a victimelor ocupației sovietice și ale regimului totalitar comunist din PMAN”.

Organizatorii susțin că la Primăria Chișinău a fost înregistrat un demers  din partea unei organizații în vederea înlocuirii Pietrei comemorative cu o sculptură de tip sovietc „Mama Patrie”, însă, de fapt, această inițiativă ar aparține socialiștilor, lui Igor Dodon și Federației Ruse.

„MP UNIREA consideră aceste tentative drept o blasfemie și o insultă în adresa victimelor deportărilor, a foametei organizate și a celor care au fost persecutați și omorâți în beciurile NKVD-ului. Subliniem că prin această drama au trecut nu doar moldovenii-români, dar și bulgarii, ucrainenii, rușii. Piatră Comemorativă nu reprezintă doar temelia unui monument, semnifică de fapt memoria, durerea și tragedia noastră comună, a tuturor celor care au suferit în urma ocupației sovietice indiferent de naționalitate”, au declarat reprezentanții formațiunii politice.

 

Mișcarea Politică UNIREA cheamă toți cetățenii Republicii Moldova să li se alăture „întru apărarea valorilor naționale românești, puse la grea încercare de coloana a cincea a Federației Ruse”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1 m/s
Sat
22
Sun
22
Mon
22
Tue
24
Wed
26

Curs oficial BNM 14 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7864 0.2247
USD 16.7051 0.0937
RON 4.0919 0.0471
UAH 0.6112 0.0078
RUB 0.2276 0.0005
Arhivă Radio Chișinău