VIDEO/FOTO | Activiștii Occupy Guguță "l-au felicitat" pe Igor Dodon de ziua lui de naștere

  • 18 Februarie 2020 19:25
VIDEO/FOTO | Activiștii Occupy Guguță

Activiștii mișcării Occupy Guguță "l-au felicitat" marți pe președintele Igor Dodon de ziua lui de naștere, aruncând, peste gardul clădirii Președinției, avioane de hârtie inofensive pe care au imprimat biografia celor șapte profesori turci răpiți și deportați.

Aproximativ 20 de activiști s-au adunat la poarta din fața clădirii administrației prezidențiale și au citit biografia celor șapte profesori turci din liceul "Orizont", transmite agenția INFOTAG.

În septembrie 2018, aceștia au fost arestați și expulzați din țară în Turcia, unde au fost condamnați ulterior la închisoare. În 2019, cazul a fost analizat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Republica Moldova a pierdut procesul. CEDO a obligat R.Moldova să plătească 25 mii de euro fiecărei victime.

"Acțiunea de astăzi are câteva scopuri: pe de o parte, să evidențiem complicitatea președintelui în crima față de profesorii turci, iar pe de altă parte, să arătăm că cetățenii simpli nu au nicio modalitate să-i transmită un mesaj președintelui: din cauza gardului de 3 metri, a pazei și bodyguarzilor. Credem că instituțiile publice nu trebuie să aibă garduri, dar cât mai multe uși care să fie deschise permanent", au menționat activiștii mișcării Occupy Guguță.



Protestatarii cred că, cladirea administrației prezidențiale a fost restaurată din banii autorităților turce, în semn de recunoștință pentru expulzarea profesorilor din R.Moldova.

VIDEO/FOTO | Activiștii Occupy Guguță

VIDEO/FOTO | Activiștii Occupy Guguță

VIDEO/FOTO | Activiștii Occupy Guguță

VIDEO/FOTO | Activiștii Occupy Guguță

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău