VIDEO | Flash-mob în fața Parlamentului, dedicat aniversării a 102 ani de la înființarea Sfatului Țării

  • 21 Noiembrie 2019 13:04
VIDEO | Flash-mob în fața Parlamentului, dedicat aniversării a 102 ani de la înființarea Sfatului Țării

Partidul Unității Naționale a organizat astăzi un flash-mob în fața Parlamentului, dedicat aniversării a 102 ani de la înființarea Sfatului Țării, care și-a deschis lucrările la 21 noiembrie 1917.

Deputatul neafiliat Octavian Țîcu, fost candidat la primăria Capitalei din partea Partidului Unității Naționale, a adus un omagiu organului legislativ al Basarabiei, care a votat unirea cu România, la 27 martie în 1918.

„A fost acea platformă unde s-a creat prima noastră clasă politică și din Sfatul Țării au ieșit toți înaintașii, care, la foarte scurt timp, vor decide că Basarabia trebuie să se reunească cu România. Este regretabil că în Republica Moldova nu există o continuitate de parlamentarism care s-ar revendica de la Sfatul Țării.”

La eveniment a participat și deputatul Blocului ACUM, Iurie Reniță, care a făcut un apel către formațiunile parlamentare și extra-parlamentare, pentru crearea unei platforme unice pro-românești.

„Conjunctura actuală este una dezastruoasă, o repercusiune a unor acțiuni iresponsabile care s-au produs. Fac un apel către toate forțele naționale, pro-românești, pro-europene, să realizăm o mișcare, o platformă național-europeană, o platformă pro-românească, pentru a pune o stavilă sigură, cu demnitate, invaziei roșii care a acaparat toate instituțiile statului.”

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău