VIDEO | Expoziții de tehnică și produse agricole la MOLDEXPO

  • 19 Octombrie 2016 13:45
VIDEO | Expoziții de tehnică și produse agricole la MOLDEXPO

Tradiționala expoziție de mașini, echipamente și tehnologii pentru complexul agroindustrial "Moldagrotech" și târgul internațional de produse "Farmer 2016", s-au deschis miercuri, 19 octombrie, la Moldexpo.

Potrivit agenției INFOTAG la eveniment participă peste 400 de producători agricoli din 17 țări, care prezentă  sisteme de irigare, sere, fertilizanți și mijloace pentru protecția plantelor, echipamente pentru industriile alimentare și prelucrătoare, precum și tehnologii de economisire a resurselor.

În cadrul evenimentului vor avea loc seminare, mese rotunde, concursul "Noutatea anului", în cadrul căruia vor fi prezentate 45 de mostre de tehnică agricolă, produse fitosanitare și fertilizanți. De asemenea, va fi organizată Ziua tineretului "Agrogenerația", dedicată specialiștilor tineri, studenților de la instituții de învățământ cu profil agrar.

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) va lansa și programele de granturi investiționale destinate "Facilitării accesului la piețele de desfacere" și "Managementului durabil al terenurilor", în cadrul Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P).

Sâmbătă, vizitatorii expoziției sunt invitați la un concurs al dulcețurilor din pomușoare autohtone. La concurs vor participa 23 de producători agricoli, care vor prezenta juriului peste 40 de feluri de dulcețuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
34,24
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:3,09 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
24
Arhivă Radio Chișinău