VIDEO | Explozie uriașă în Beirut înainte de sentința în procesul asasinării premierului Hariri. Sute de oameni au fost răniți

  • 04 August 2020 19:43
VIDEO | Explozie uriașă în Beirut înainte de sentința în procesul asasinării premierului Hariri. Sute de oameni au fost răniți

O explozie masivă a zguduit orașul Beirut, capitala Libanului, marți, în contextul în care se așteaptă verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri în 2005, relatează BBC.

Martorii de la fața locului spun că explozia a avut loc în zona portuară a orașului, iar alte informații neconfirmate spun că a avut loc și o a doua explozie. Într-o filmare postată pe rețelele sociale poate fi văzut un nor de fum în formă de ciupercă urmat de suflul exploziei.

Un tribunal ONU urma să dea verdictul în procesul pentru asasinarea lui Rafik Hariri printr-un atac cu bombă în 2005. Cei patru bărbați, judecați în absență, sunt membri ai grupării șiite Hezbollah, care a negat consistent că a avut vreun rol în asasinarea lui Hariri. 

A doua posibilă explozie ar fi avut loc la locuința lui Hariri din oraș. 

Conform ultimelor informații mai mulți oameni sunt blocați sub dărâmături, iar ministrul Sănătății libanez a vorbit de un număr mare de răniți și de daune foarte mari.

O mulțime de clădiri au fost afectate de explozie, inclusiv un sediu al CNN din oraș, iar un nor roșu de fum a plutit deasupra orașului după deflagrație, în timp ce echipe de pompieri au încercat să stingă focul rezultat din explozie.

Locuințe aflate și la 10 kilometri distanță ar fi fost afectate de suflul exploziei, conform martorilor oculari, iar mai multe filmări de la fața locului arată mașini răsturnate sau distruse. O locuitoare a orașului aflată la mai mulți kilometri de locul exploziei spune că geamurile locuinței i-au fost sparte, iar deflagrația „s-a simțit ca n cutremur”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău