VIDEO | Eurovision 2021: Concursul a fost câștigat de Italia. Topul câștigătorilor

  • 23 Mai 2021 09:06
VIDEO | Eurovision 2021: Concursul a fost câștigat de Italia. Topul câștigătorilor

Trupa italiană Maneskin a fost declarată câștigătoarea ediției 2021a concursului de muzică Eurovision, desfășurat în Olanda și a cărui finală a fost transmisă în direct la televiziune în noaptea de sâmbătă spre duminică. Reprezentanta R. Moldova, Natalia Gordienko, s-a clasat pe locul 13 cu piesa „Sugar”.

Grupul alcătuit din patru membri, trei băieți și o fată, a avut o prestație puternică, impresionând cu o piesă rock foarte antrenantă, în stil „garage rock”, intitulată „Zitti e buoni”, care s-a aflat în fruntea pronosticurilor specialiștilor, scrie Agerpres. Grație unui important impuls al voturilor din partea publicului, reprezentanții Italiei au acumulat un total de 524 de puncte, scrie hotnews.ro. 

"Vrem doar să spunem, pentru întreaga Europă, pentru întreaga lume, rock 'n' roll-ul nu moare niciodată”, a declarat după victorie Damiano David, solistul trupei Maneskin

Maneskin au câștigat cu aceeași melodie și marele premiu la ediția 71 a festivalului cântecului de la San Remo din 2021.

Topul câștigătorilor

La Eurovision 2021, rockerii italieni i-au devansat pe reprezentanții Franței, Barbara Pravi, și Elveției, Gjon's Tears, care se aflau înaintea lor în clasamentul după numărarea tuturor voturilor juriului și care au ocupat locurile al doilea, respectiv al treilea, cu 499, respectiv 432 de puncte.

Restul topului 10 a fost completat de Islanda (378), Ucraina (364), Finlanda (301), Malta (255), Lituania (220), Rusia (204) și Grecia (170).

Reprezentantul Marii Britanii, James Newman, a fost singurul concurent care nu a obținut niciun punct nici din partea juriilor naționale, nici din partea publicului.

Triumful Italiei, al treilea din istoria acestei țări și primul din 1990, când Toto Cutugno l-a obținut cu piesa „Insieme: 1992”, a avut loc în cadrul unei gale în stil mare pe arena Ahoy Rotterdam din orașul olandez cu același nume, cu 3.500 de spectatori, la doi ani după ultima ediție, din cauza izbucnirii pandemiei coronavirusului.

Ediția din acest an a Eurovision, desfășurată sub sloganul oficial „Open Up”, a oferit o veritabilă gură de aer proaspăt locuitorilor orașului gazdă, în pofida situației cauzate de coronavirus..
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău