VIDEO | După 110 zile petrecute în izolare, grupul de voluntari chinezi a părăsit ''baza lunară virtuală''

  • 17 Mai 2018 16:03
VIDEO | După 110 zile petrecute în izolare, grupul de voluntari chinezi a părăsit ''baza lunară virtuală''

Un grup de voluntari chinezi au finalizat studiul în cadrul căruia au petrecut 110 zile izolați într-un ''laborator lunar''.

Site-ul de presă Xinhua a furnzat pe site-ul său imagini cu momentul în care astronauții au ieșit din casa lor temporară ce simula condițiile pe care viitorii astronauți ce vor călători către Lună vor fi nevoiți să le înfrunte. În videoclip, tinerii pot fi observați în timp ce ies din încăpere cu coșuri de fructe și legume în brațe. Conform Phys, toate fiind crescute în interiorul modulului. 

Aceasta a fost cea de-a doua ședere a grupului în cadrul ''Palatului Lunar''aflat în campusul Universității Beihang. Voluntarii au trăit în interiorul laboratorului sigilat pentru a simula misiunile pe termen lung în spațiu fără nicio conexiune la lumea din jur. 

În cadrul modulului, deșeurile umane erau transformate în îngrășământ pentru creșterea culturilor experimentale. ''Palatul Lunar''conține două module în care sunt cultivate plante și o zonă de 42 de metri pătrați unde există patru zone de odihnă, un spațiu comun, o zonă de realizare a îngrășământului și de creștere a animalelor. 

China nu dorește să-și transporte primii astronauți pe Lună în următorii 10 ani, însă aceste simulări îi vor ajuta să se adapteze condițiilor de izolare. 

Sursa: Descopera.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău