VIDEO | Droguri în valoare de peste 3 milioane de lei, ridicate ca urmare a peste 180 de percheziții

  • 08 Decembrie 2017 13:52
VIDEO | Droguri în valoare de peste 3 milioane de lei, ridicate ca urmare a peste 180 de percheziții

Peste 180 de percheziții au avut loc joi, 7 decembrie, în toată țara în cadrul unei noi operațiuni anti-drog. Ca urmare, oamenii legii au ridicat droguri de diferite tipuri în valoare de peste trei milioane de lei. Din cele 114 persoane suspecte, în privința cărora au fost întreprinse acțiuni de urmărire penală, șapte au fost reținute, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, șeful Inspectoratului Național de Investigații, Ion Iachimov, a spus că operațiunea anti-drog din 7 decembrie este a treia operațiune de amploare, după cele două care au avut loc în luna octombrie și în noiembrie.

Șeful Direcției antidrog a INI, Ion Țurcanu, a menționat că a fost rificată o cantitate impunătoare de droguri – 27 de kilograme. Este vorba despre etnobotanice, marijuana, opium, precursori, plante uscate de cânepă și mac pregătite pentru comercializare. De asemenea, au fost depistate și droguri grele: cocaină, heroină, care erau împărțite în doze mici, fiind pregătite pentru vânzare.

În cadrul operațiunii a fost depistată o seră destinată cultivării plantelor de cânepă și un laborator de producere și contrafacere a produselor alcoolice, fiind depistate 37 de litri de alcool etilic. La fel, oamenii legii au lichidat șase laboratoare de producere a drogurilor. În cadrul perchezițiilor au fost depistate arme și muniții, deținute ilegal.

Potrivit INI, ca urmare a celor trei operațiuni anti-drog, în total au fost capturate peste 90 de kilograme de droguri. Distrugerea acestora urmează să fie dispusă prin încheiere judecătorească.

Suspecții riscă de la 7 până la 15 ani de privațiune de libertate.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău