VIDEO | Depozitarul drogurilor unui grup infracțional - reținut după recepționarea unui colet din Spania, care conținea cocaină de aproape un milion de lei, camuflată-ntr-un televizor

  • 18 Mai 2022 09:24
VIDEO | Depozitarul drogurilor unui grup infracțional - reținut după recepționarea unui colet din Spania, care conținea cocaină de aproape un milion de lei, camuflată-ntr-un televizor

Ofițerii Direcției Antidrog ai Inspectoratului național de investigații, în comun cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au reținut un bărbat de 24 ani, în timp ce transporta spre casă un colet primit din Spania, în care erau camuflate droguri.

Inițial, bărbatul declarase în interiorul coletului că  transporta un televizor. Însă, urmare a verificărilor, oamenii legii au depistat în interiorul televizorului  o cantitate de circa 300 grame de cocaină, care pe piața neagră ar valora aproape un milion de lei. Suplimentar, în cadrul perchezițiilor desfășurate la domiciliul persoanei, în municipiul Chișinău, au fost ridicate 1000 pachețele autosigilante pentru comercializarea drogurilor, un cântar electronic la scara mică, două telefoane mobile folosite la comiterea infracțiunii, precum și marijuana (depistată inclusiv în ascunzișurile din Chișinău, în care a fost amplasată în scopul comercializării).

În fapt, bărbatul a fost reținut urmare a altei rețineri anunțate în data de 18 martie 2022. Atunci, forțele de ordine au reținut alți nouă membri ai grupului criminal organizat, în care bărbatul avea rol de curier și depozitar al drogurilor, în cadrul unui magazin cu activitate pe internet.În cadrul acelui episod,, autoritatea de investigație anunțase o captură de droguri, de diferite tipuri, în sumă de 700.000 lei.

Ulterior reținerii acestuia, procurorii PCCOCS au solicitat și obținut aplicarea arestului preventiv în privința bănuitului, pentru 30 de zile, timp în care acestuia îi vor fi garantate drepturile procedurale, inclusiv prezumția nevinovăției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,54 m/s
Mon
7
Tue
7
Wed
8
Thu
3
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău