VIDEO | Delfinii roz au revenit în apele costiere din Hong Kong, după ce restricțiile anti-COVID-19 au îmbunătățit habitatul

  • 17 Septembrie 2020 15:55
VIDEO | Delfinii roz au revenit în apele costiere din Hong Kong, după ce restricțiile anti-COVID-19 au îmbunătățit habitatul

Delfinii roz au început să revină în apele costiere din apropierea metropolei Hong Kong, unde se află unele dintre cele mai aglomerate canale de navigație din lume, după ce restricțiile pentru combaterea COVID-19 au redus poluarea fonică și au îmbunătățit condițiile de habitat pentru exemplarele din această specie rară, informează Reuters și Agerpres.

Cunoscute și sub denumirea de delfini albi chinezești, aceste mamifere capătă nuanța roz, nu de la vreun pigment, ci de la vasele de sânge vizibile, care au funcția de a regla temperatura corpului. 


Aceste animale sunt native din estuarul Pearl River, la vest de Hong Kong, și pot fi de asemenea întâlnite în apele care înconjoară Macao, Taiwan și Singapore, deși, în aceste locuri, au fost văzuți mai rar în ultimii ani.

Începând cu luna iulie, când Hong Kong-ul se confrunta cu o a treia creștere a numărului de cazuri de coronavirus și au fost impuse restricții asupra navelor care intră pe acest teritoriu, delfinii roz, care înoată în grupuri de doar doi sau trei, au putut fi văzuți bucurându-se de apele mai liniștite, de obicei înțesate cu nave de marfă.

Specialiști în domeniul mamiferelor marine de la Universitatea St. Andrews din Marea Britanie au precizat, într-un videoclip pentru South China Morning Post, că după ce multe dintre serviciile de feribot au fost sistate, delfinii care nu au fost văzuți de patru sau cinci ani s-au reîntors în habitatul din Hong Kong.

Aceste mamifere au putut fi observate într-un procent de 30%. mai mare.

Potrivit cercetătorilor, apele mai liniștite le-au permis delfinilor să se adune în grupuri mai mari și să socializeze mai mult, făcând posibile realizarea mai multor cercetări referitoare la comportamentul acestor mamifere.

Studii anterioare, realizate de organizația din domeniul conservării naturii WWF, au arătat că zgomotul și traficul au inhibat obiceiurile de comunicare și hrană ale delfinilor, care erau totodată expuși riscului de a fi loviți de ambarcațiuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău