VIDEO | Declarațiile lui Octavian Țîcu și Vlad Țurcanu după Consiliul Politic Național al PUN. „Acum avem un nou suflu de românism”

  • 12 Ianuarie 17:30
VIDEO | Declarațiile lui Octavian Țîcu și Vlad Țurcanu după Consiliul Politic Național al PUN. „Acum avem un nou suflu de românism”

Liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, a declarat după ședința de astăzi a Consiliului Politic Național că a fost luată o decizie istorică, făcând referire la algerea lui Vlad Țurcanu, fost lider al Partidului Popular Românesc, în funcția de prim-vicepreședinte al formațiunii.

Potrivit lui Octavian Țîcu, decizia lui Vlad Țurcanu este una inedită, este ceea ce a numit un gest de moralitate supremă în politica noastră în care un președinte de partid a considerat irelevant acest partid din perspectiva opțiunii politice. „Prin această acțiune, PUN a demonstrat că este un partid al unității naționale deoarece sunt alături reprezentanți ai așa-nimtelor blocuri unioniste, din reprezentanți ai partidelor unioniste. Acum avem un nou suflu de românism în PUN prin această decizie a lui Vlad Țurcanu de a ne urma”, a subliniat liderul PUN. 

Octavian Țîcu susține că partidul pe care-l va conduce se pregătește pentru a participa la alegerile parlamentare noi din circumscrimpția raionului Hâncești de la 15 martie și scrutinul prezidențial. 

La rândul său, noul prim-vicepreședinte al PUN a declarat că îi așteaptă alături pe toți cei care împărășesc mesajul românesc și normalitatea din R.Moldova. „În principiu, nu avem ce împărți. Sunt lucruri elementare pe care trebuie să le obținem pentru a deține puterea în R. Moldova, pentru a readuce normalitatea în R.Moldova trebuie să stăm grămăjoară, să stăm împreună și să înfruntăm bătăliile electorale care urmează. Sunt onorat să mă aflu alături de Octavian Țîcu, Viorel Iordăchescu ( prim-vicepreședinte al PUN - n.r) și de ceilalți colegi, care vor pune osul pentru ca toate demersurile, care nu au avut finalitate până în prezent, să se materializeze în beneficiul tuturor cetățenilor”, a declarat Vlad Țurcanu. 

Amintim că Vlad Țurcanu a decis să se alăture PUN la sfârșitul anului trecut după ce a condus Partidul Popular Românesc. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
32
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Fri
26
Sat
26
Sun
25
Mon
25
Tue
26

Curs oficial BNM 03 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4339 0.1822
USD 17.2272 0.0451
RON 4.0205 0.0394
UAH 0.6337 -0.0089
RUB 0.2448 0.0031
Arhivă Radio Chișinău